Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Gmund je razvilo novo serijo papirja, ki sestoji v 100 odstotkih iz vlaken industrijske konoplje.
Proizvajalec papirja Gmund je razvil nov papir iz 100-odstotnega deleža konopljinih vlaken. Čeprav so dolga vlakna izziv za proizvodnjo papirja, je novi material zaradi njih močan po strukturi in mehak na otip. Poleg tega je primeren za vse tehnike tiska.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Actega je razširila svojo ponudbo premazov za sitotisk.
Inovativni premazi in laki vdihujejo novo možnosti sitotiska, s katerim se bodo sitotiskarne s svojimi tiskovinami lahko razlikovale od konkurence. Zdaj, ko industrija postopoma okreva in se s tem krepi tudi konkurenca, je potreba po konkurenčni razliki blagovnih znamk večja kot kdaj koli prej. Povpraševanje po bolj kreativnih in atraktivnih tiskarskih izdelkih narašča.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Napovedi za obetavnejše stanje trga so sicer optimistične, a kdaj bo bolje, se ne ve.
Naraščajoča potreba po celulozi in papirju je močno presegla ponudbo in povpraševanje ter posledično dvignila cene surovin. Dobava embalažnih materialov, kot so tesnilni trakovi, streč folija in podobno, se draži, njihove cene gredo v nebo. Po drugi strani pa so višji tudi stroški dostave, ki so posledica pomanjkanja transportnih kontejnerjev in zastojev blaga v pristaniščih/skladiščih. Dobavni roki so se zato močno podaljšali, ponekod je dobava celo vprašljiva. Vse to pa se kaže vse bolj tudi v vse daljši dobavi blaga končnemu potrošniku in lahko ponekod traja tudi nekaj mesecev. Proizvajalci in dobavitelji so do zdaj vse te višje stroške uspešno absorbirali, a tako enostavno ne gre več naprej, zato je dvig cen blaga za končne potrošnike neizogiben.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Barve in premazi ZenCode CG in ZenCode CS proizvajalca Flint Group odlikuje certifikat varne in zdravju neškodljive uporabe inštituta za razvoj inovativnih krožnih proizvodov.
Flint Group Packaging Inks, vodilni dobavitelj barv in premazov za svetovno industrijo embalaže, je nedavno objavil, da so izdelki ZenCode CG in ZenCode CS prejeli zlat in srebrn certifikat varne in zdravju neškodljive uporabe inštituta za razvoj inovativnih trajnostnih proizvodov (Cradle to Cradle Products Innovation Institute). Nedavno so podoben certifikat prejeli tudi za serijo izdelkov ONECode.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Barvni sistem Hydro-X Green Line Premium je namenjen širokemu spektru aplikacij fleksotiska in globokega tiska.
Hubergroup Print Solutions z linijo izdelkov Hydro-X Green Line Premium trgu ponuja sistem za mešanje barv na vodni osnovi. Stranke lahko po modularnem principu izberejo komponente, ki jih njihovi končni izdelki potrebujejo.