Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Enostavno dostopen najbolj vitalen del strojev AccurioPress C7100 in AccurioPress C7090.
Konica Minolta je predstavila dva nova pametna sistema za digitalni produkcijski tisk, AccurioPress C7100 in AccurioPress C7090. Z inteligentno avtomatizacijo in novimi tehnologijami sta namenjena zagotavljanju visoke stabilnosti in produktivnosti.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Halogen – enobarvni litofan.
Področje 3D-tehnologij pridobiva pomembnost z vsakim dnem. Razvija se tudi tehnologija 3D-tiska, ki vstopa tudi v domača gospodinjstva in ni uporabljena samo v industrijske namene. Na Naravoslovnotehniški fakulteti smo to pokazali tudi z izdelavo 3D-tiskanega litofana, ki ga lahko natisne prav vsak z namiznim 3D-tiskalnikom, saj smo tudi sami uporabili cenovno dostopen tiskalnik.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova številka že na voljo, lahko si jo prelistate tudi v predogledu.
Izšla je 5. številka revije Grafičar za leto 2021. Želimo vam prijetno branje! Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Na Naravoslovnotehnični fakulteti so natisnili že veliko različnega gradiva.
Naravoslovnotehniška fakulteta je edina fakulteta v Sloveniji, ki ohranja in daje velik poudarek tehnologijam tiska. Praktično delo je zato še toliko bolj pomembno, pravzaprav skoraj nujno za kakovostno predajo znanja in uspešno delo študentov. Na Katedri za grafično in informacijsko tehnologijo se zavedajo, da je nakup nove kakovostne opreme pomemben za njihov razvoj. Nedavno so tako na fakulteti svojo opremo dopolnili z odličnim digitalnim tiskarskim strojem Xerox Versant 280 Press, s katerim so zelo zadovoljni. Naša sogovornica je bila prof. dr. Deja Muck, ki priznava, da jim je nakup naprave prinesel veliko prednosti.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Predstavitev in skupna razstava izdelkov študentov NTF na prostem v 13. nadstropju stolpnice TR3 z naslovom Horizontale.
Embalaža ima pomemben delež v grafični industriji in je izdelek, po katerem povpraševanje izredno narašča. Je eden pomembnejših dejavnikov pri prodaji izdelka. Oblikovanje embalaže in iskanje optimalnega in kupcem všečnega dizajna, ki pripomore k prepoznavnosti na trgu, je za oblikovalce in tudi za podjetje največji izziv. Lahko rečemo, da je embalaža medij med kupcem in izdelkom in pomeni prvi stik s kupcem. Veliko nakupov je tudi spontanih, in ker je konkurenca na trgu vedno večja, ima embalaža poseben pomen prepričati kupca.