Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Aktualna novost Konice Minolte je rezalnik Motioncutter.
Sistem MOTIONCUTTER® je revolucionarna nova digitalna laserska tehnologija, ki omogoča izrezovanje poljubnih oblik. Kot medij za tisk lahko uporabimo ne le različne vrste in gramature papirja, temveč tudi les, materiale iz steklenih vlaken, tekstil, magnetne materiale ali celo kokosov oreh. Poleg izsekovanja lahko v površino tudi vrezujemo in graviramo, najbolj zanimiva pri tem pa je enostavna uporaba sistema.

#motioncutter #konicaminolta #rezalnik

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xeikon z vizijo optimistično zre v prihodnost tiska.
Tiskarji in drugi sodelujoči v končni izdelavi tiskovin iščejo rešitve, ki jim bodo omogočile poslovno rast, zagotavljale najvišjo kakovost in ponujale atraktivne izdelke, s katerimi bodo zadovoljili današnje nenehno spreminjajoče se povpraševanje potrošnikov. Spletno naročanje je povečalo potrebo po avtomatizaciji, visokokakovostnem barvnem nadzoru tiska in hitrejši proizvodnji. Xeikonov obsežni in inovativni digitalni tiskarski portfelj, poglobljeno znanje o digitalni tehnologiji in dolgoletne izkušnje pri delu s tiskarskimi podjetji z digitalno transformacijo so dokaz, da podjetje Xeikon sledi viziji podpore prihodnosti tiskarske proizvodnje.

#xeikon

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova sta tiskalnika HP Designjet Z6 Pro in Z9+ Pro.
Ob 30-letnici družine rešitev Designjet podjetje HP predstavlja dva nova tiskalnika velikega formata, HP Designjet Z6 Pro in Z9+ Pro. Novi tiskalniški sistemi so namenjeni izdelavi zelo natančnih barvnih geografskih kart (GIS), primerni pa so tudi za aplikacije profesionalnega fotografskega tiska.

#hp #designjet #velikoformatnitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
VariJet 106 s tiskalnimi glavami Samba.
Sistem VariJet 106 podjetja Koenig & Bauer Durst je nedavno dočakal svetovno premiero s predstavitvami v živo za stranke in predstavnike tiska. Novi kapljični sistem tiska v enem prehodu je namenjen predvsem proizvodnji zložljive kartonske embalaže.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Kaj je bolj ekološko?
Pro Carton, evropsko združenje industrije kartona in zložljivih kartonov, je naročil študijo, ki primerja ogljični odtis kartonske embalaže z odtisom embalažnih alternativ iz umetnih mas. Analizo je opravil švedski raziskovalni inštitut RISE. Analiza življenjskega cikla izdelkov je pokazala, da je kartonska embalaža v primerjavi z alternativami iz fosilnih materialov okoljsko sprejemljivejša. Zakaj je kartonska embalaža boljša od embalaže iz umetnih mas?