Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Sejma FESPA Global Print Expo in European Sign Expo 2021 sta potekala v Amsterdamu.
Združenje FESPA je z uspešno izvedbo sejma FESPA Global Print Expo in European Sign Expo 2021 (12.-15. oktober 2021) po dveh letih vrnila dejanske grafične dogodke javnosti. Številni so vnovič izvedli številne kratkoročne in srednjeročne naložbe.

#fespa #digitalnitisk #sitotisk

Neil Felton, generalni direktor združenja FESPA, je komentiral: "Na Fespi so bili predstavniki različnih podjetij, med obiskovalci je bilo zaznati optimistično razpoloženje in navdušenje nad razstavljenimi novimi tehnologijami in potrošnim materialom."

V štirih dneh je bilo splošno vzdušje izjemno pozitivno. Obiskovalci so lahko spoznali, da grafična industrija ne le živi, ampak tudi ponovno deluje s polno paro, saj vsi akterji iščejo nove, inovativne aplikacije in najsodobnejše tehnologije. Obiskovalci so prišli iz več kot 100 držav, kar 49 odstotokov tej jhe prišlo iz držav Beneluksa in Nemčije, kar je bilo pričakovati glede na kraj izvedbe (Amsterdam, Nizozemska). Druge močno zastopane države so bile Italija, Francija, Združeno kraljestvo, Španija in Poljska. Zaradi omejitev povezanih s koronavirusom in zaradi težav s potovanji je bilo znatno manj obiskovalcev iz oizven evropskih držav. Sejma je skupaj obiskalo 7 850 posameznikov, 42 % teh ju je obiskalo več kot en dan. Zabeleženih je bilo 11130 obiskov.

Tiskane aplikacije so bile tudi tokrat za obiskovalce osrednja atrakcija. Izpostavljene so bile digitalno natisnjene aplikacije, namenjene ponudnikom tiska , ki delujejo na področju izdelave in tiska notranje opreme/dkeoraicje ali pa se želijo razširiti na to področje.  različne aplikacije, tenhologijo in drugo so predstavili industrijski dobavitelji, kot so Imageco, Kornit Digital, PONGS, swissQprint in TTS. Veliko zanimanje je poželo tudi tekmovanje Wrap Masters.

Številno dogodki so letos potekali v živo in hkrati na daljavo. V živo so potekale številne seje FESPA Live, ki so vključevale pogovore s ključnimi razstavljavci, ponudniki tiska in strokovnjaki za tisk glede najnovejših trendov in inovacij, te so v štirih dneh dogodka zabeležile 5125 ogledov. Posnetki sej so še vedno na voljo tudi za ogled na zahtevo.

Več informacij na www.fespa.com.