Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Halogen – enobarvni litofan.
Področje 3D-tehnologij pridobiva pomembnost z vsakim dnem. Razvija se tudi tehnologija 3D-tiska, ki vstopa tudi v domača gospodinjstva in ni uporabljena samo v industrijske namene. Na Naravoslovnotehniški fakulteti smo to pokazali tudi z izdelavo 3D-tiskanega litofana, ki ga lahko natisne prav vsak z namiznim 3D-tiskalnikom, saj smo tudi sami uporabili cenovno dostopen tiskalnik.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova številka že na voljo, lahko si jo prelistate tudi v predogledu.
Izšla je 5. številka revije Grafičar za leto 2021. Želimo vam prijetno branje! Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Predstavitev in skupna razstava izdelkov študentov NTF na prostem v 13. nadstropju stolpnice TR3 z naslovom Horizontale.
Embalaža ima pomemben delež v grafični industriji in je izdelek, po katerem povpraševanje izredno narašča. Je eden pomembnejših dejavnikov pri prodaji izdelka. Oblikovanje embalaže in iskanje optimalnega in kupcem všečnega dizajna, ki pripomore k prepoznavnosti na trgu, je za oblikovalce in tudi za podjetje največji izziv. Lahko rečemo, da je embalaža medij med kupcem in izdelkom in pomeni prvi stik s kupcem. Veliko nakupov je tudi spontanih, in ker je konkurenca na trgu vedno večja, ima embalaža poseben pomen prepričati kupca.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Letošnja Fespa bo letos potekala v Amsterdamu (Nizozemska).
Turistična agencija Narda Tours vas obvešča o možnosti organiziranega ogleda enega pomembnejših sejmov grafične stroke, Fespe 2021. Na letošnji Fespi se obeta kopica atraktivnih in inovativnih graifčnih novosti. Več o dogodku v koledarju dogodkov.

Na voljo so aranžmaji z letom iz Brnika (Slovenija) in Verone (Italija).

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Picasso se je ukvarjal z umetniško reprodukcijo (jedkanica, suha igla, gravura, lesorez, litografija, linorez).
V Moderni galeriji se letošnjo jesen poklanjajo Pablu Picassu (1881–1973), enemu najpomembnejših umetnikov vseh časov in pionirju umetnosti 20. stoletja. 25. oktobra mineva 140 let od njegovega rojstva. Ob tej priložnosti postavlja Moderna galerija na ogled njegove ilustracije, ki so nastale okoli sredine prejšnjega stoletja. Vse prihajajo iz zasebne zbirke v Italiji. Ilustracije nam kažejo, kako je Picasso sredi prejšnjega stoletja, tudi z vidika grafičnih tehnik, lahko pristopil k vprašanju ilustriranja različnih literarnih zvrsti oziroma ilustrirane knjige, ki se bolj kot ne lahko že približuje knjigi umetnika, zlasti pri vključevanju pisave, rokopisa oziroma pisanja, ki gre ponekod neposredno v risanje ali slikanje in posledično vse bolj stran od običajnega razumevanja ilustriranja, predvsem kot predstavnega dopolnila pripovednosti.