Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fespa, ki je v Amsterdamu potekala v oktobru letos, je postregla s številnimi inovacijami.
15. oktobra letos je svoja vrata v Amsterdamu (Nizozemska) odprl sejem Fespa. Javnosti je postregel s številnimi novostmi grafičnega razvoja, med katerimi so številne uveljavljene blagovne znamke, kot so Canon, Kongsberg, Mimaki in drugi.

#fespa #digitalnitisk #tekstilnitisk #digitalnadodelava

Canon je na svoji stojnici predstavil tako imenovano tovarno UVgel tapet. s katero je bila predstavljena avtomatska proizvodnja individualiziranih tapet z uporabo tehnologije UVgel. poleg omenjenega so obiskovalci lahko v živo spoznali tudi delovanje novega UV ploskega sistema Arizona 135 GT.

EFI Reggiani je predstavil vstopni model sistema za tisk na tekstil Reggiani Terra Silver. Omogoča tisk širine do 180 cm in dosega hitrost izpisa do 190 kvadratnih metrov na uro.

Kongsberg na svojih sistemih obdelave serije C24 predstavil obdelavo ploskega 10 mm debelega materiala Foamalux Xtra znamke Brett Martin. POtekale so tudi številne predstavitve obdelave v živo.

Mimaki je na sejmu med drugim predstavil ploski tiskalnik UJF-7151plus II, ki omogoča izdelavo površinskih sijajnih učinkov in izpis ločljivosti do 1800 dpi. Z modelom tiskalnika 3DUJ-2207 pa so predstavili tudi ponudbo za področje 3D-tiska.

Podjetje Roland DG je predstavilo nov tiskalnik Texart XT-640S-F, fleksibilno hibridno rešitev za tisk tekstila in oblačil, ki je zasnovana tako, da izpolnjuje vse večje zahteve po tisku manj obsežnih naročil. V isti seriji lahko tiska različne velikosti, barve in vrste oblačil ter preklaplja med tiskanjem neposredno na oblačila ali tekstil, pri tem pa ni potrebno menjati opreme ali kakršnihkoli vodil.

Sappi je v Amsterdamu predstavil razširjeno ponudbo premazanih in nepremazanih sublimacijskih papirjev. Novi sta vrsti papirja Transjet Tacky Industrial in Basejet. Poleg papirjev za kapljični tisk za aplikacije velikega formata je Sappi predstavil tudi nov karton Fusion Nature Plus in različne papirje na silikonski osnovi.

Podjetje SwissQprint je predstavilo četrto generacijo svojih ploskih tiskalnikov. Poleg izboljšane kakovosi izpisa sistemov Impala in Nyala so v nekaterih načinih tiska izboljšane tudi hitrosti tiska.

Več informacij na www.fespa.com.