Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20201126 Workspace Pro X
Posnetek zaslona konfiguracije obdelave podatkov v novem okolju Workspace Pro X.
Odprt sistem je ponudnikom grafičnih storitev bistvenega pomena v zagotavljanju omrežno povezane proizvodnje 4.0. V ta namen je podjetje OneVision nadgradilo rešitev delovnega okolja Workspace Pro X tako, da vključuje nove funkcionalnosti, ki še bolj celostno povezujejo vse sisteme proizvodnega procesa vse od dohodnih naročil do končne dodelave tiskovin.

Podatki tiskarskih opravil so še vedno opredeljeni s karakteristikami o barvi, obliki, obsegu naklade, rokom dobave, vrsti medija in podobnem. Ti so ključni v nadzoru in upravljanju proizvodnega procesa in njegovih procesnih korakov. V sodobni grafični industriji so tovrstni podatki navadno zapisani v XML-podatkovni obliki. Z novim modulom »Read attributes - Branje atributov« lahko podatke iz MIS-sistemov vodenja proizvodnje ali sistemov spletnega naročanja tiskovin enostavno in neposredno privzemamo brez dodatnega programskega znanja in te neposredno uporabimo za avtomatizirano pripravo in obdelavo PDF-podatkov za tisk.

Poleg omenjenega je nov tudi sorodni modul »Write attributes - Zapiši atribute«, kar omogoča, da se po opravilu karakteristike v XML-datotečni obliki posodobijo ali dodajo in neposredno kot take posredujejo v MIS- ali drug sistem. Na ta način je zagotovljeno dosledno informiranje v obeh smereh. Podobno velja tudi za podatkovne oblike JDF/JMF, te se skladno s statusom procesa ažurirajo in lahko posredujejo poljubnim končnim sistemom s podporo tovrstnega podatkovnega protokola. Na tak način je tiskarska proizvodna celostno pregledna, nadzorovana in omogoča nenazadnje tudi ekonomično učinkovito izvedbo.

Več informacij na www.onevision.com.