Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Zaradi stalnega višanja cen surovin so podražitve tiskarskih barv napovedali tudi v podjetju Siegwerk. Dvig cen načrtujejo v višini 8 odstotkov, v nekaterih segmentih ponudbe pa tudi do 25 odstotkov.


Po besedah predsednika uprave Herberta Forkerja je dvig cen neizogiben, bodo pa skušali dvig cen zmanjšati s pomočjo zniževanja produkcijskih stroškov in povečevanja produkcijske učinkovitosti.

Na žalost se v letu 2010 trg surovin ni izboljšal, napovedi za leto 2011 pa napovedujejo vse več ozkih grl ponudbe tovrstnega trga.

Vse večje povpraševanje surovin sovpada z vse večjo inflacijo in vse splošno krizo trga, kar je še posebej zaskrbljujoče. Še posebej zaskrbljujoče zato, ker se podpisuje vse več kratkoročnih pogodb dobave, kjer je barantanje za nabavno ceno vse prej kot nemogoče.

Cene materialov in pigmentov so na splošno višje, za primer pigmenta Violet 23 pa velja, da se je cena že 100 odstotno dvignila. Cene derivatov naravnih smol in poliamidnih smol so se dvignile v povprečju za 70 odstotkov, titanovega oksida pa za več kot 25 odstotkov. Dvignile so se tudi cene nitroceluloze in veziv. Na žalost se je skupaj z dvigom cen naštetega dvignila še cena energije.

Kljub zgoraj naštetim dejstvom bodo v podjetju prioritetno skrbeli za kakovostne proizvode in skušali v največji meri zadovoljiti svoje odjemalce v industriji embalaže in založništvu še naprej.

 Več informacij na www.siegwerk.com.