Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi papir Pergraphica naj bi bila primeren za vse običajne postopke tiska in dodelave.
Veletrgovec papirja Antalis je razširil svojo ponudbo papirjev za bolj oblikovalsko izpopolnjene izdelke. Novi papir Pergraphica znamke Mondi je zato predvsem namenjen bolj kreativnim tiskarskim aplikacijam, tudi založniškim projektom. Zaradi kompenzacijskega programa v sodelovanju z organizacijo Climate-Partner je tudi ogljično nevrtalen.

Papir Pergraphica je na voljo v gladki (Smooth) in grobi (Rough) površinski različici visoko bele, klasične in nevtralne beline. Na voljo je v gramaturah od 90 do 300 g/m2 in različnih formatih za digitalni tisk vse do velikega formata. Po navedbah dobavitelja je primeren za tisk v ofsetni tehniki, digitalni tehniki s suhim tonerjem in tehniki digitalnega tiska HP Indigo. Združljiv je tudi z vsemi običajnimi tehnikami dodelave in obdelave, kot so zgibanje, laserski in običajni razrez, vroči slepi tisk in plastifikacija.

Proizvodnja papirja je v sodelovanju s podjetjem Climate Partner ogljično nevtralna, papir ima tudi certifikat FSC in EU okoljski pečat.

Več informacij na www.antalis.com.