Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Barve in premazi ZenCode CG in ZenCode CS proizvajalca Flint Group odlikuje certifikat varne in zdravju neškodljive uporabe inštituta za razvoj inovativnih krožnih proizvodov.
Flint Group Packaging Inks, vodilni dobavitelj barv in premazov za svetovno industrijo embalaže, je nedavno objavil, da so izdelki ZenCode CG in ZenCode CS prejeli zlat in srebrn certifikat varne in zdravju neškodljive uporabe inštituta za razvoj inovativnih trajnostnih proizvodov (Cradle to Cradle Products Innovation Institute). Nedavno so podoben certifikat prejeli tudi za serijo izdelkov ONECode.

Izdelki serije ZenCode so zasnovani z mislijo na okolje in spodbujanje razvoja krožnega gospodarstva v izdelavi gibke embalaže. Barve posebnih odtenkov, pokrivna bela barva in vrsta enokomponentnih in dvokomponentnih lakirnih sredstev so združljivi s tehnikami fleksotiska in gravurnega tiska. Omogočajo tisk z razširjenim barvnim obsegom in so združljivi s paleto prav tako certificiranih kemičnih sredstev.

Izdelki ZenCode so primerni za aplikacije tiska živilske embalaže, ki ne prihaja v direktni stik z živili, tisk laminatov in drugo. Zasnovana so tako, da ustrezajo tisku širokega obsega aplikacij gibke embalaže, vključno z tiskom laminacije, krčljivih rokavov in podobnega.

Ocena inštituta za razvoj inovativnih trajnostnih proizvodov je namreč pokazala, da so vsi izdelki serije ZenCode optimalni ali sprejemljivi za varno in zdravju neškodljivo uporabo. to pomeni, da ne vsebujejo prepovedanih kemikalij izven tolerančnih količin in ​​ne vsebujejo rakotvornih, mutagenih ali strupenih snovi za razmnoževanje. Prav tako izpolnjujejo standardne zahteve nizkih emisij lahko hlapnih organskih spojin (HOS).

Poleg varnostnega certfikata pa imajo izdelki ZenCode tudi pečat OK Compost, kar pomeni, da so primerni in varni tudi za kompostiranje.

Flint se odpoveduje XSYS-u
Skupina Flint Group je v septembru podpisala dokončen sporazum o prodaji svojega oddelka XSYS, ki je specializiran za razvoj in izdelavo tiskarskih plošč, rokavov in adapterjev ter opreme za tisk embalaže, svojemu hčerinskemu podjetju Lone Star Funds, globalnega podjetja za zasebni kapital. 

Po navedbah vodstva podjetja XSYS bo to omogočilo napredovanje oddelka kot samostojno podjetje s ponudbo celovitih rešitev za fleksotisk in knjigotisk vključno s prilagojenimi rešitvami za posamezni segment tovrstne industrije.

V skupini Flint se postavi v položaj za nadaljnje vlaganje razvoj materialov v strukturno rastoče segmente konvencionalnega in digitalnega tiska papirja, kartona, gibke embalaže in etiket. Ta uspešna strategija skupini Flint omogoča, da rastejo s poslom svojih strank, ki zahtevajo izdelke, ki zagotavljajo standardizirano izdelavo tiskovin z nižjimi stroški.

Več informacij na www.flintgrp.com.