Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Moto podjetja Südpack na Fachpacku bo trajnost.
Na letošnjem sejmu Fachpack se bo Südpack osredotočil na trajnost. Bistvo udeležbe bo predstavitev reciklabilnih monomaterialov iz družine izdelkov Pure Line. Ta sestoji iz polipropilena, polietilena in polietilen tereftalata (PP, PE in PET). Predstavili bodo različne debelejše, zaščitne in visoko pregradne folije.

Velik interes pričakujejo na področju embalažnih izdelkov za večkratno zapiranje, ki so po sestavu reciklabilni. Predstavili bodo tudi na novo razvito tehnologijo SPQ (Sustainable Print Quality), ki v fleksotisku zagotavlja manjšo porabo barve, kemikalij z manj proizvodnega odpadka in porabljene energije pri čemer pa je kakovost tiskovnih rezultatov višja. S tem SPQ tehnologija izboljšuje količino proizvedenega CO2 v tiske embalaže, kar posledično vpliva na višjo ekonomsko učinkovitost, za kar je prejela tudi nemško nagrado za embalažo v 2021  - in je prejel nemško nagrado za embalažo 2021 v kategoriji ekonomske učinkovitosti.

S tehnologijo SPQ so vse predloge za tisk standardizirane z barvno paleto, procesi pa avtomatizirani in stabilni. Zato je bistveno krajša in tudi bolj zanesljivo učinkovita priprava tiska, ka rje še posebej opazno v tisku nalogov manjših naklad. Zaradi barvne stabilnosti in zanesljivosti so kakršne koli prilagoditve tiska ali ponovne odobritve tiska na mestu odveč, materialni stroški priprave tiska pa minimalni.

Poleg tega bo Südpack na Fachpacku predstavil različne vidike izvajanja krožnega gospodarstva z gibko embalažo. En od pristopov je denimo kemično recikliranje, pri katerem se plastični odpadki v visokotemperaturnem postopku pretvorijo v surovine izvorne kakovosti, kar omogoča njihov vstop v nov proizvodni cikel na samem začetku.

Südpack bo predstavil tudi poročilo trajnosti svojega poslovanja za leto 2021, ki predvsem ponuja pregled različnih trajnostnih pobud, ukrepov in ciljev, izpostavlja pa tudi različne dosežke na področju ekologije, gospodarstva in družbene odgovornosti v letu 2020.

Več informacij na www.suedpack.com.