Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Virtualno in fizično: Sappi želi na letošnjem Fachpacku predstaviti številne novosti.
Proizvajalec papirja Sappi se bo predstavil na letošnjem sejmu Fachpack 2021 v Nürnbergu (Nemčija) z več embalažnimi novostmi. Med njimi bo zmogljivejši barierni papir z vgrajenim sistem toplotnega tesnjenja, nepremazani laminatni papir visoke stopnje beline iz svežih vlaken za uporabo v aplikacijah valovitega kartona in papirnatih nosilnih vrečk, mokromočni etiketni papir z mokrim lepilom in novi papirji za področje izdelave gibke embalaže.

Papir z zmogljivejšo bariero in toplotnim tesnjenjem
V segmentu funkcionalne embalaže bo podjetje Sappi predstavil svoje barierne papirje z družinami izdelkov Guard in AvantGuard, ki zaradi vgrajenih bariernih plasti ne potrebujejo posebnega dodatnega premazovanja ali laminacije. So tudi okolju prijazne rešitve, saj jih je mogoče reciklirati v običajnem krožnem obtoku odpadnega papirja. V Fachpacku Sappi prvič predstavlja papir z napredno pregrado Sappi AvantGuard S z vgrajenim toplotnim tesnjenjem.

Papir iz svežih vlaken za aplikacije valovite embalaže
Nepremazan in reciklabilen medij iz deviških vlaken Fusion Nature Plus je prav tako novost v ponudbi Sappija. Zaradi visoke stopnje beline nov papir enostanvo potiskamo v tehnikah fleksotiska, digitalnega in ofsetnega tiska. Primeren je za aplikacije embalaže iz valovitega ali običajnega kartona, pri kateri igra vlogo notranje ali zunanje strani. Prav tako je primeren za izdelavo papirnatih vrečk, pri katerih je potrebna visoka belina.

Mokromočni etiketni papirji z mokrim lepilom
Poleg naštetega je Sappi razširil svojo ponudbo tudi z mokromočnimi etiketnimi papirji z mokrim lepilom, imenuje se Parade Label Pro. Primeren je za aplikacijo etiket na steklenice za enkratno uporabo, posodo za živila ali neživila in različne druge aplikacije etiketiranja. Papir je površinsko sijajen in dvoslojen, na eni strani in ima gladko površino z visoko stopnjo beline.

Sappi bo na svojem razstavnem prostoru predstavil tudi široko ponudbo papirjev za izdelavo gibke embalaže. Med te sodi tudi novi prosojni papir Crystalcon, ki ga je možno reciklirati in kompostirati. Predstavljeni pa bodo tudi novi embalažni papirji za živilsko industrijo, posebej v ta namen sta bila razvita papir Fibrecar MT in Delicon.

Poleg novih medijev bo uporabo teh Sappi predstavil tudi s primeri izdelane visokokakovostne embalaže za posebne izdelke, na primer z uporabo visoko kakvostnega celuloznega materiala Algro Design.

Analogna in fizična dejanska prisotnost na sejmu
Glede na nepredvidljive okoliščine pandemije koronavirusa je Sappi svojo prisotnost na sejmu že od začetka načrtoval v hibridni obliki. Obiskovalci jih bodo lahko spremljali fizično od blizu, kot tudi na daljavo virtualno.

Več informacij na www.sappi.com.