Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Novi etiketni papir CY8525 za kapljični tisk z barvili na vodni osnovi.
Lintec Europe je nedavno predstavil nov etiketni material CY8525, ki ga je mogoče natisniti z barvili na vodni osnovi v tehniki kapljičnega tiska. Razvili so ga z uporabo tiskalikov Epson ColorWorks. Po navedbah proizvajalca naj bi bil zelo trpežen in primeren za uporabo v različnih panogah (kemična, zdravstvena, farmacevtska industrija ...) in aplikacijah etiketiranja. 

V Lintecu navajajo, da je razvoj novega papirja CY8525 reakcija na naraščajoče povpraševanje po večbarvnem tiskanju kot alternativi enobarvnemu termalnemu tiskanju. V ta namen so s pomočjo kapljičnih sistemov Epsonove serije rešitev ColorWorks razvili nov etiketni papir, ki naj bi bil po njihovih navedbah združljiv z različnimi kapljičnimi tehnologijami in uporabo barvil na vodni osnovi. Natisnjene etikete upodobitvam zagotavljajo ostrino, visoko ločljivost, žive barve, podrobnosti in izjemno obstojnost. Poleg tega material izpolnjuje zahteve različnih industrij in področij uporabe.

Novi material CY8525 je obstojen na temperaturah do -196 °C in ga je zato mogoče uporabiti tudi v farmacevtskem in zdravstvenem sektorju, na primer za označevanje steklenic in epruvet, ki jih je treba hraniti pri nizkih temperaturah. V predelovalni industriji se lahko uporablja za označevanje končnih izdelkov, pa tudi v kontrolne namene in označevanje za namen sledljivosti izdelkov v proizvodnem procesu.

Zgornji material iz poliestra, ki je namenjen barvnemu kapljičnemu tisku je debel 85 µm in ima moten površinski vtis bele barve. Ima dobre tiskovne lastnosti in je vodoobstojen. Papirji CY8525 so prevlečeni z kakovostnim akrilnim PFC lepilom, ki ima močen začetni in trajni oprijem na različnih podlagah. Lepilo je obstojno tudi izpostavljenosti dušiku.

Več informacij na www.lintec-europe.com.