Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova barvila Eco-Topaz so na voljo v litrskih posodah ali kartušah.
Vseevropsko grafično servisno in trgovsko podjetje Magenta-Vision, specializirano za področje tiska super širokega in velikega formata, ima v svoji ponudbi novo tiskarsko eko-solventno barvilo Eco-Topaz. Proizvaja ga poljsko podjetje Chespa, ki je njihov strateški partner že od leta 2016.

Nova, ekološko bolj prijazna eko-solventna barvila Eco-Topaz so narejena iz etrskih izvlečkov mineralnih olj in po navedbah Magenta-Visiona oddajajo manj lahko hlapnih organskih spojin (VOC), zato oddajajo manj motečega vonja in so bolj varne za uporabo od običajnih solventnih barvil. V CMYK konfiguraciji naj bi imela velik barvni obseg, izpisi naj bi bili odporni na drgnjenje, odlikuje pa jih tudi hiter čas sušenja. Slednje omogoča višje hitrosti tiska, bolj zvezno delovanje tiskalniških velikoformatnih sistemov in nenazadnje višjo produkcijsko učinkovitost.  Uporaba barvil Eco-Topaz zmanjšuje tudi potrebo po čiščenju tiskalnih glav, saj so kemikalije manj agresivne do brizgalnih šob in drugih delov tiskalnika.

Po navedbah proizvajalca (Magenta-Vision / Chespa) so eko-solventna barvila Eco-Topaz primerna za tisk aplikacij za notranjo in zunanjo uporabo, na primer za tisk oglaševalskih panojev, tisk na platno, samolepilne materiale ali papir. Barvila naj bi bila združljiva s tiskalniškimi sistemi znamk Mimaki, Roland in Mutoh, pa tudi s tiskalnimi glavami Ricoh in Epson


Več informacij na magenta-vision.com in www.chespa.eu.