Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Podjetje Baker Self Adhesive Materials je naznanil novost BM1070. Samolepljiv papir za izdelavo etiket, ki ga odlikuje enostavno odstranjevanje s pomočjo hladne vode oziroma tekočega čistilnega sredstva.

David Richards, razvojni inženir, pravi: "Papir oziroma tovrstne etikete so idealne za uporabo, kjer je etiketiranje le začasno potrebno. Še posebej so uporabne, ker se jih da enostavno odstraniti z izdelka. Primeren je torej za označevanje transportne embalaže vseh vrst, steklenih, plastičnih in kovinskih izdelkov, laboratorijskih naprav... Izjemna topnost lepilnega sloja omogoča kljub močnim veznim lastnostim lepilnega sloja, da etiketo odstranite enostavno le s pomočjo hladne vode."

Papirni vodno razgradljiv samolepilni material BM1070 je bio-razgradljiv in izpolnjuje vse okoljevarstvene zahteve standarda FDA 175.105 za neposredni stik s hrano. Tehnološko gledano omogoča termomehanski potisk z variabilnimi podatki. Optimizirano z uporabo vodnih barvil pa je material uporaben skoraj da v katerikoli tehniki tiska etiket.

Več informacij na http://www.bakermaterials.co.uk/.