Novice uredništva

Aktualni 4. izid revije Grafičar v 2017

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je aktualna 4. številka revije Grafičar. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Celosten pristop s poudarkom na izpisu in dodelavi

20170809 sprintaj.si
Aktualna pridobitev Studia Matris je portal sprintaj.si, ki ponuja spletno naročanje tiskovin na za uporabnika prijazen in priročen način...
Podjetje Xerox vam v tokratnem 4. izidu revije Grafičar predstavlja Studio Matris iz Izole, ki je pred desetletjem in pol začel z grafičnim oblikovanjem, danes med svojimi strankami velja za zanesljivega partnerja, ki ponuja prvovrsten digitalni tisk, cenijo pa predvsem njihov celoviti pristop, ki obsega vse od kreativne zasnove, oblikovanja, tiska do vrhunske dodelave izdelkov.

Preberi več

UV-tisk z EFI H1625 LED-tiskalnikom

20170809 EFI H1625LED
Za tisk uporablja tehnologijo upodobitve CMYK in še dva kanala z belo pokrivno barvo..
Partnerstvo Konice Minolte in EFI-ja trajamže več kot deset let. EFI (Electronics for Imaging) je svetovno znan ponudnik rešitev, naprav in tehnologij za digitalni tisk. Konica Minolta kot partner zato skupaj s svojimi tiskalniki zelo uspešno prodaja njihove sisteme in druge rešitve za tisk. Pred časom sta se obe podjetji odločili, da svoje sodelovanje okrepita tudi na področju velikoformatnega tiska, zato je Konica Minolta v svoj prodajni program vključila tudi velikoformatni hibridni tiskalnik EFI H1625 LED. Ne spreglejte Konica Minoltin prispevek v tokratnem 4. izidu revije Grafičar.

Preberi več

UV-barve otežujejo recikliranje

20170808 uv barve problematika razbarvanja
UV-barve v procesu recikliranja papirja povzročajo težave v procesu razbarvanja.
V tokratnem 4. izidu revije Grafičar omenjamo tehnologijo tiska oziroma sušenja LED-UV, ki se je že dodobra uveljavila v vsakdanji grafični industriji, predvsem kot do okolja prijaznejša energija, saj sušenje zahteva znatno manj energije. Žal je to le en pogled nanjo, ki je tržno premamil ves svet. Po drugi strani se čedalje večja težava kaže pri recikliranju tovrstnih tiskovin v procesu razbarvanja.

Preberi več

Velikoformatni tisk (II. del)

20170612 velikoformatni tisk
Velikoformatni tiskalniki so navadno zasnovani na kapljični tehnologiji tiska.
V tokratnem 4. izidu revije Grafičar vam v obsežnejšem drugem delu vodnika po aktualnih rešitvah velikformatnega tiska predstavljamo konkretne rešitve različnih uveljavljenih proizvajalcev (OKI, Ocë, canon, Roland DG, Screen ...).  Želimo vam prijetno branje!

Preberi več