Novice za javnost

Herma želi biti klimatsko nevtralna


Od leta 2021 želi podjetja Herma klimatsko nevtralno proizvodnjo.
Podjetje Herma s sedežem v Filderstadtu (Nemčija) od leta 2021 s svojo proizvodnjo in z njo ustvarjenimi emisijami ne želi več neposredno vplivati na okolje. V ta namen so že sprejeli številne ukrepe.

Preberi več

Koenig&Bauer: Novo ime ponudbe vrednostnega tiska


KBA-NotaSys odslej Koenig & Bauer Banknote Solution, področje, ki ponuja rešitve in storitve za vrednostni tisk.
Podjetje Koenig & Bauer AG je področje rešitev in storitev za vrednostni tisk, ki je bilo prej znano pod imenom KBA-NotaSys, s 1. oktobrom 2020 preimenovalo v Koenig & Bauer Banknote Solutions. S tem je  Koenig & Bauer globalno poenotil poimenovanje vseh področij ponudbe v skupini.

Preberi več

Umetna inteligenca za sisteme HP Indigo


Tilia Labs predstavlja programsko rešitev z umetno inteligenco (AI).
Kanadsko podjetje za razvoj programske opreme Tilia Labs je ponudilo umetno inteligenco (AI) za digitalne tiskarske sisteme HP Indigo, ki lahko znatno poveča njihovo produktivnost. Ta namreč omogoča napredno optimalno planiranje proizvodnje, kalkulacijo in razporejanje opravil za bolj učinkovito izrabo materiala.

Preberi več

Danes zaživi Drupa Preview


Začetek nove digitalne platforme Drupa Preview bo zaznamovala širša razprava.
27. oktober je dan za pričetek delovanja nove digitalne platforme Drupa Preview, ki bo aktivna od 10. ure zjutraj. Uvod bo zaznamovala širša razprava z direktorico projekta Print Technologies Sabine Geldermann, izvršnim direktorjem združenja za tehnologijo tiska in papirja (VDMA) Markusom Heeringom in izvršnim direktorjem Düsseldorfskega sejma Christianom Plengejem. Ta bo predstavila novo platformo in izpostavila trenutne razmere v industriji.

Preberi več

Müller Martini: Nov sistem za spenjanje


Müller Martini predstavil nov sistem za šivanje z žico z imenom Prinova.
Sistem Prinova, ki ga je Müller Martini predstavil trgu to jesen, je primeren za obdelavo manjših srednje velikih naklad. Opremljen je s podajalniki posameznih listov knjižnega bloka in ima zmogljivost obdelave z 9.000 cikli na uro.

Preberi več