Novice za javnost

EFI, Enfocus in T.HE Consulting: Paketna novost

20180319 EFI Enfocus THE Consulting Bundle
»Print T.HE Check« je novo programsko orodje podjetja T.HE Consulting, ki deluje kot programski dodatek aplikacije Enfocus PitStop in nadgrajuje njegove obstoječe funkcije.
Podjetji EFI in Enfocus v sodelovanju s podjetjem T.HE Consulting ponujata nov paket programskih rešitev za področje digitalnega tiska, s katerimi je predloge za tisk možno hitrejše obdelati in prenesti na sam tiskalniški sistem. Omenjen paket je namenjen vsem, ki za upravljanje digitalnega tiska uporabljajo Fiery tiskalniške strežnike.

Preberi več

IST: Nov LED-sušilni sistem LEDcure

20180319 ledcure ist
Nov sistem LEDcure je kompakten, modularen in zmogljiv.
Pametni modularno zasnovan koncept v kombinaciji z robustnostjo in kompaktno obliko omogoča novemu sistemu UV-LED-sušenja LEDcure, da je prilagodljiv in vsestranski različnim uporabniškim zahtevam. Na ta način poljubno prilagajamo njegovo velikost in širino glede na sistem, v katerega bo integriran. Namestimo ga seveda lahko na različna mesta tiskarskega sistema tako, da so pomembni deli stroja še vedno nemoteno dosegljivi, kadarkoli je to potrebno.

Preberi več

Ekstremni dvig cen titanovega dioksida

20180315 pigmenti
Barvni tisk utegne v prihodnosti postati dražji, saj se razpoložljivost titanovega dioksida znatno zmanjšala.
Industrija tiskarskih barv in lakirnih sredstev je preteklo poslovno leto v povprečju zaključila zadovoljivo. Na splošno je prodaja barv, barvil in lakirnih sredstev padla za 1,4 odstotka. Najbolj je padla prodaja tiskarskih barv za tisk publikacij, dobro prodajo pa je slediti za področje tiska embalaže.

Preberi več

Regres 2018: Kdaj in v kakšni višini izplačan?


Če delavec ni zaposlen celo koledarsko leto, mu pripada sorazmerni del letnega dopusta glede na trajanje zaposlitve v koledarskem letu pri delodajalcu.
Regres 2018 bo znašal najmanj 842,79 evra bruto oziroma 638 evrov neto. Regres pripada vsakemu delavcu, ki mu pripada pravica do letnega dopusta. Delodajalci morajo regres 2018 svojim zaposlenim izplačati vključno do 30. junija.

Preberi več

Kodak trgu ponudil plošče Sonora X

20180312 kodak sonora x
Nova brezkemijska plošča Kodak Sonora X bo glede na aktualne potrebe tiskarjev primerna 80-odstotkom teh.
Kodak je nedavno grafičnemu trgu ponudil novo brezkemijsko tiskarsko ploščo Kodak Sonora X. Po besedah proizvajalca združuje prednosti brezkemijske tehnologije razvijanja plošč in jo odlikuje izjemna obstojnost v izvedbi tiskarskih opravil večjih naklad. Je tudi bistveno bolj odporna v rokovanju z njo v primerjavi z drugimi brezkemijskimi ploščami.

Preberi več