Novice za javnost

Screen novosti tiska etiket in živilske embalaže

20170705 Screen L350UV
Screen Truepress Jet L350UV+ znamke Screen je namenjen visoko zmogljivemu in produkcijskemu tisku etiket.
Podjetje Screen je javnosti razkrilo dva nova sistema digitalnega tiska etiket in živilske embalaže. Prvič uradno bosta predstavljena na letošnjem sejmu Labelexpo Europe 2017 (25. do 28. september 2017, Screenov razstavni prostor 9B30). Oba, Truepress Jet L350UV+ in Truepress Jet L350UV+LM, sta v osnovi UV-kapljična tiskalnika.

Preberi več

Na hitro vse o standardu PDF/X-predlog za tisk

20170705 PDF X in a Nutshell
Združenje PDF Association je objavilo brezplačno informacijsko angleško brošuro na temo standarda PDF/X- predlog za tisk.
PDF Association, mednarodno združenje za podporo PDF-aplikacijam upravljanja digitalnih dokumentov, ki deluje na osnovi uveljavljenih podatkovnih standardov, je izdalo informativno publikacijo na temo podatkovnega ISO-standarda za tisk, to je PDF/X. Naslov brošure je »PDF/X in a Nutshell – Na hitro vse o PDF/X« je na voljo brezplačno v angleškem jeziku.

Preberi več

MBO: Premiera kombiniranega zgibalnega stroja

20170704 mbo k80
Nov dodelavni sistem MBO K80 je bil prvič uradno predstavljen na dnevih etiket in dodelave podjetja Baumann.
Proizvajalec zgibalnih strojev MBO je na dnevih etiket in dodelave podjetja Baumann (od 27. do 29. junija letos) prvič uradno predstavil zgibalni sistem MBO K80. Spada v serijo kombiniranih zgibalnih strojev formata 70 x 100 cm. Zapolnjuje vrzel med neavtomatiziranim sistemom K70 in K8RS.

Preberi več

Barve na principu »Cradle-to-Cradle«

20170704 hubergroup cradletocradle
Princip Cradle-to-Cradle omogoča trajno obnovljivost izdelkov.
Skupina Hubergroup je predstavila barve, ki so izdelane na principu od izvora do izvora (Cradle-to-Cradle). Na ta način se zavezujejo okoljskim zahtevam, ki težijo k proizvodom z neomejenimi življenjskimi cikli, funkcionalno biološkimi in tehničnimi.

Preberi več

Konica Minolta: Professional Print Division


Sistem tiska etiket na zahtevo Bizhub Press C71cf.
Konica Minolta predstavila novo področje poslovanja profesionalnega tiska, Professional Print Division. Z njim odslej ponuja rešitve, ki omogočajo tiskarjem prodor na nove trge, hkrati pa zvišujejo raven učinkovitosti njihovih procesov.

Preberi več