Novice za javnost

Screen GP z dvema novima sistemoma

20180115 Trojan T 4
Screen GP v letu 2018 z dvema novima modeloma v družini rešitev Trojan.
Podjetje Screen GP v letu 2018 v portfelj rešitev Trojan vključuje dve novosti: Trojan T2-C in Trojan T4. Po mnenju proizvajalca sta primerna za kapljično produkcijo manjših naklad, tudi v variabilnem načinu tiska.

Preberi več

Decora Print: Sejemska novost v regiji

20180118 Decora Print logo news
Decora Print je prvi regionalni sejem namenjen dekorativnemu in promocijskemu tisku. Vključuje tudi aplikacije tiska na T-majice in različne spominke. Organizira ga sorodna hrvaška revija Print Magazin v Splitu (Hrvaška) v areni Spaladium in bo potekal v okviru sejma Gast, ki je vodilni hrvaški sejem za turistični in HoReCa sektor.

Preberi več

X-Rite podpira nove merske norme

20180115 Xrite Exact SCTV
Prenosni spektrofotometralni instrumenti serije Exact z novo mersko funkcijo SCTV.
Prenosni spektrofotometralni instrumenti serije Exact podpirajo nove ISO-merske norme (SCTV). Te omogočajo vrednotenje posebnih barvnih odtenkov glede njihovih raster tonskih vrednosti v tisku. Programska novost je podprta z aktualno programsko nadgradnjo instrumenta.

Preberi več

Konica Minolta: Nova različica Accurio Pro Flux-a

20180115 Konica Minolta Accurio Pro Flux
Aktualna različica paketa programskih rešitev »Accurio Pro Flux« je 7.6.
Podjetje Konica Minolta je nedavno predstavila novo različico paketa programskih rešitev 7.6. Omenjena orodja omogočajo organizacijo, avtomatizacijo in optimizacijo tiskalniških delovnih tokov. Posebnost nove različice je modul Flux Preflight Pro z integriranim gonilnikom preverjanja korektnosti vhodnih tiskalniških dokumentov z 83 v naprej definiranimi predlogami preverjanja za specifične potrebe.

Preberi več

Folex: Zlata in srebrna etiketna folija

20180112 folex logo
Novi toplotno stabilni in trpežni poliestrski etiketni foliji za dodelavo etiket Signolit SC 48 (z zlatim površinskim premazom) in folija Signolit SC 50 (s srebrnim površinskim premazom).
Izdelava metaliziranih etiket z laserskimi in podobnimi digitalnimi sistemi je po večini problematično. Glavni problem je seveda tisk na osnovi elektrostatskega privlaka, ki ne zagotavlja vedno dobre tiskovne rezultate na tovrstne metalne folije. Posebej za namen laserskega tiska so zato na voljo različne prilagojene rešitve, med katerimi sta tudi novi foliji podjetja Folex: Signolit SC 48 in SC 50.

Preberi več