Novice za javnost

EFI beleži večletno rast

20180807 efi pozitivni prihodki
Podjetje EFI je letos razširilo poslovanje v regiji APAC in je v prvem četrtletju ustvarilo 44.76 milijona ameriških dolarjev prihodkov.
Podjetje EFI je v prvi polovici 2018 ustvarilo 500,9 milijona ameriških dolarjev prihodkov, kar je za pet odstotkov več kot leto poprej (475,7 milijona ameriških dolarjev). Neto čisti dobiček družbe GAAP za drugo četrtletje 2018 je znašal 3,8 milijona ameriških dolarjev, lani v enakem obdobju 2,8 milijona. Denarni tok iz poslovanja je znašal 30,9 milijona ameriških dolarjev, lani v enakem obdobju 24,1 milijona ameriških dolarjev.

Preberi več

Aktualni 4. izid revije Grafičar v 2018

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je aktualna 4. številka revije Grafičar z leto 2018. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Römerturm v sodelovanju s James Cropper

20180807 liquorice
Različica paprija Liquorice ima najbolj globok črni ton v ponubi James Cropper.
Podjetje Römerturm, proizvajalec posebnih papirjev, je v sodelovanju s proizvajalcem specialnih papirjev in barv James Cropper nadgradilo svojo ponudbo papirjev in kartonov, med drugim tudi za področje izdelave embalaže. Britansko podjetje James Cropper namreč odlikuje 170-letna tradicija izdelave papirja in kartonov, zato so ti izjemne kakovosti.

Preberi več

PDF Toolbox 10: Preverjanje z novo tehnologijo

20180731 pdf toolbox 10
Celovita analiza objektov v kontekstu z vsebino dokumenta je najpomembnejša novost programskega orodja Callas PDF Toolbox 10.
Aktualna različica 10 programskega orodja Callas PDF Toolbox podjetja Callas Software (Berlin, Nemčija) vključuje številne nove funkcije avtomatizacije priprave oziroma preverjanja korektnosti predlog za tisk. Glavna novost je kontekstna analiza integriranih grafičnih elementov glede na vsebino predloge. Orodje je zasnovano na posebni tehnologiji Sifter, ki podpira preverjanje PDF-dokumentov v skladu z aktualnimi procesnimi ISO-standardi. Podpira tudi delo v oblaku, posredovanje predlog obdelave PDF-dokumentov, poročil analiz idr. v oblačni sistem in obratno. Več v tokratnem izidu revije Grafičar.

Preberi več

Esko prevzel družbo Blue Software

20180803 esko blue software
Esko bo s prevzemom družbe Blue Software utrdil svoj položaj na področju izdelave embalaže.
Podjetje Esko je objavilo prevzem družbe Blue Software, ponudnika programskih rešitev za upravljanje oblikovalskih del s sedežem v Chicagu, Illinois, ZDA. Ta prevzem vključuje dve podjetji, Diversis Capital in Schawk Digital Solutions, ki bosta v razvoju dodali vrednost programskim rešitvam izdelave embalaže z njihovo povečano učinkovitostjo. Z novimi programskimi orodji naj bi po navedba odgovornih v Esku pridobili potrošniki, skrbniki blagovnih znamk in sodelujoči v proizvodnji embalaže.

Preberi več