Novice za javnost

Inapa Group naj bi prevzela Papyrus

20190711 inapa papyrus
Družba Inapa Group naj bi prevzela Papyrus.
Nemška državna agencija proti kartelnemu dogovarjanju je revidirala in odobrila prodajo organizacije Papyrus. Nov lastnik organizacije bo družba Inapa Group, kar potrjujeta oba deležnika.

Preberi več

SwissQprint z novim laboratorijem

20190711 swissqprint laboratorij

Švicarski proizvajalec velikoformatnih tiskalniških sistemov je odprl nov laboratorij za razvoj barvil.
Podjetje SwissQprint, švicarski proizvajalec naprednih velikoformatnih tiskalniških rešitev, je odprl nov laboratorij za raziskave in razvoj barvil. V podjetju verjamejo, da je to osnovna za zagotavljanje kakovosti tiskovnih rezultatov njihovih tiskalnikov. V laboratoriju bodo testirali in razvijali tudi barvila za specifične aplikacije kapljičnega velikoformatnega tiska.

Preberi več

Fujifilm: Delovni sistemi XMF z najemnino

20190710 fujfilm xmf
Delovni sistem Fujifilm XMF je revolucionarni delovni sistem zasnovan na aktualni tehnologiji Adobe, združljiv je s podatkovnim protokolom JDF.
Investicijski stroški v novo programsko opremo navadno niso zanemarljivi, prav tako tudi ne stroški nadgradenj. Ti so še posebej problematični za manjše tiskarne, zato odslej Fujifilm trži svojo osrednjo programsko rešitev, delovni sistem XMF, v obliki najema oziroma naročnine za zakupljeno obdobje. Ta je del ponudbe prodajno poslovnega modela Platesense, ki ga Fujifilm aktivno širi na evropskem tržišču. 

Preberi več

InPrint: Nove priložnosti industrijskega tiska

20190710 UPM Plattling
InPrint 2019 bo prikazal nove poslovne možnosti industrijskega tiska, tudi področja aplikacij tiska notranje dekoracije vozil.
Letošnji mednarodni sejemski dogodek Inprint 2019 v Münchnu (Nemčija) bo prikazal inteligentne tiskarske aplikacije, ki jih lahko vključimo neposredno v različne industrijske proizvodne procese. Industrijski in grafični strokovnjaki bodo predstavili inovativne tehnologije, obiskovalci bodo z njimi lahko navezali dragocene poslovne stike. Na letošnjem sejmu se bo predstavilo več kot 100 razstavljavcev iz 15-ih držav, ki v skupnem že zasedajo več kot 75 odstotkov razstavnih površin v primerjavi z letom 2017. Rezervacije in povpraševanje je še vedno aktualno. Pretekli InPrint je obiskalo približno 3000 obiskovalcev iz 63 držav.

Preberi več

UPM zaustavlja papirni stroj 10

20190710 UPM Plattling
UPM sredi julija dokončno ugaša papirni stroj 10.
Proizvajalec papirja UPM je sprejel odločitev, da sredi julija letos dokončno zaustavi papirni stroj 10 v mestu Plattling (Nemčija). S tem bodo zmanjšali kapaciteto proizvodnje papirja za tisk za kar 155.000 ton, s tem je posledično prizadetih 155 zaposlenih.

Preberi več