Obility potrdil sodelovanje na Drupi, HP in EFI ne


Številne odpovedi nastopa na Drupi, Obility ostaja zvest odločitvi iz leta 2020.
Nemški proizvajalec programske opreme Obility je potrdil udeležbo na prihajajoči Drupi predvsem zaradi prvič načrtovane samostojne predstavitve v letu 2020. Podjetji HP in EFI pa sta sodelovanje odpovedali zaradi nepredvidljive situacije glede koronavirusa in zagotavljanja varnosti zaposlenih in samih obiskovalcev.

Z vidika podjetja Obility digitalizacijo in avtomatizacijo procesov v proizvodnji tiska ni mogoče zaobiti. V Düsseldorfu želijo predstaviti svoje aktualne inovacije za povečanje učinkovitosti procesa v proizvodnji tiska. Obljubljajo, da bodo obiskovalci njihove rešitve lahko preskusili tudi v živo. Med njimi bodo lahko spoznali rešitvi Smart MIS in Print-ERP-sistem Printmanager za samodejno kalkulacijo izvedbe opravil tiska, novi brskalnik za nadzor upravljanje skladišča oziroma pretoka materialnih zalog z uporabo mobilnih komunikacijskih orodij in celostno orodje za upravljanje spletnega tiska Designer Pro z možnostmi neposrednega spletnega oblikovanja in urejanja predlog za tisk. Veliko pa bo govora tudi o spletni tržni platformi storitev tiska, to je E-Business Print-platfrom Obility.

Med številnimi odpovedmi pa sta se znašli tudi podjetji HP in EFI. Ti z odpovedjo predvsem želita zagotoviti višjo varnost zaposlenih in hkrati obiskovalcev. HP je imel na Drupi tako kot v letu 2016 rezervirano celo halo 17. Obe podjetji poudarjata, da si želita ustvariti zadovoljivo komunikacijsko digitalno orientirano platformo za stik s svojimi strankami, v prihodnjih mesecih bo poudarek predvsem na virtualnih predstavitvah novosti.

V EFI-ju zato že načrtujejo predstavitve svojih strojev in programske opreme v živo z dogodkom EFI Engage, ki bo nadomestil vsakoletno konferenco EFI Connect. Dogodek bo javnosti na voljo od 25. januarja do 5. februarja 2021.

Več informacij na www.drupa.com.