Bobst: Digitalno preskusno namizje

20200109 bobst digital proof
Predstavitev novega digitalnega preskusnega namizja, ki ponuja simuliran korektni predogled odtisov v produkciji gibke embalaže.
Po uspešni uvedbi digitalnih simulacijskih miz za ekransko upodobitev preskusnega odtisa v produkciji embalaže iz valovitega kartona je podjetje Bobst javnosti predstavilo še različico mize za področje tiska gibke embalaže. Z uvedbo omenjenih namizij želi Bobst zvišati stopnjo produktivnosti in teko rekoč eliminirati možnost napak. Prvič so novo različico mize predstavili v okviru sejma K 2019 v svojem kompetenčnem centru v povezavi z novim fleksotiskarskim sistemom Vision CI.

Digitalno preskusno namizje omogoča korektno barvno simulacijo odtisa, v realnem času pa tudi usklajevanje oziroma upravljanje tiska samega. Zaradi podpore HD-ločljivosti lahko z neposredno povezavo s tiskarskim sistemom v realnem času zaznavamo tudi morebitna neskladja in napake tiska oziroma nadziramo kakovost tiska. Informacije o kakovosti lahko neposredno posredujemo v vpogled tretjim osebam. Poleg omenjenih poročil namizje podpira tudi druge funkcionalnosti, kot je denimo izdelava poročil o učinkovitosti produkcije in podobno.

Predstavitev revolucionarne rešitve ekranskega predogleda preskusnega odtisa.

Opisan koncept digitalnih preskusnih miz je v letu 2019 prejel tudi nagrado za najboljšo preskusno rešitev, to je nagrada evropskega združenja za digitalni tisk - European Digital Press Association (EDP).

Več informacij na www.bobst.com.