Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Razprava z naslovom Ključna področja, ki poganjajo industrijo; je bila kot priprava na prihajajočo Drupo. (Vir: Print Magazin)
7. marca letos je v Ljubljani potekala razprava z naslovom "Ključna področja, ki poganjajo industrijo". Obravnavala je aktualne teme grafične industrije, torej predvsem tiste, ki se tehnološko hitro razvijajo. To so teme povezane z avtomatizacijo, tiskom embalaže in komercialnim tiskom.

#okroglamiza #razprava #drupa #print21 #avtomatizacija #embalaza #komercialnitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
iQIP in Sprectraproof sta tehnološka partnerja v razvoju novega produkta iQIP JobView
Specialista v optimizaciji procesov tiska in zagotavljanja kakovosti, iQIP in Lacunasolutions, sta sklenila tehnološko sodelovati. Cilj sodelovanja je zagotoviti spletno orientirano rešitev za nadzor kakovosti s primerjavo odtisa in digitalnih predlog za tisk na podlagi podatkov spektralnih meritev dejanske naklade.

#spectraproof #ioip #jobview #barvnoupravljanje #spektralnipodatki #vrednotenje #nadzorkakovosti #kakovost

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Grafičar je svojo pot začel že davnega leta 1987, mi ga z aktualnim izidom podpiramo 15 let.
Spoštovane bralke, spoštovani bralci, dobavitelji, avtorji in vsi drugi kot del naše družbe, s ponosom naznanjamo, da praznujemo nov mejnik, petnajstletnico uredništva revije Grafičar. Pri tem smo skupaj ustvarjali in sledili razvoju slovenske grafične industrije in medijskih trendov. Grafičar je od ustanovitve letos dopolnil 37 let, pri tem je naših 15 let obdobje, ki odraža našo zvestobo bralkam in bralcem ter hkrati potrjuje nujnost in privlačnost slovenske grafične revije.

#izid #graficar #obletnica #15let #urednistvo #trendi #vizija

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova številka revije Grafičar, je že na poti v vaše nabiralnike.
Izšla je 1. številka revije Grafičar za leto 2024. Predogledno obliko si lahko že ogledate tukaj.

#revijagraficar #novizid #novastevilka

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Letošnji simpozij Online Print bo potekal 14. in 15. marca v Münchnu (Nemčija).
Steffen Tomasi, izvršni direktor Flyerline Switzerland, bo podal jasno sporočilo v svojem sklepnem govoru na temo "Pritisk prihodnosti: Prilagodite se ali pa boste pozabljeni. Kajti tisti, ki ne gredo v korak s časom, so za časom". Digitalizacija je nujna in samo tisti, ki pogumno sledijo razvoju, obstanejo.

#onlineprint #simpozij #digitalizacija #zagonskapodjeta #ui #umetnainteligenca

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Konica Minolta napoveduje prihodnost komercialnega in industrijskega tiska za leto 2024.
Pohod digitalnega tiska je neustavljiv. Kamor koli pogledate raziskave kažejo, da je ta tehnologija gonilo rasti. Ob prihajajočem letu Drupe, ko je digitalna tehnologija tiska v primerjavi z drugimi metodami tiska v ospredju, so v Konici Minolti še vedno zelo pozitivni glede prihodnosti - tudi zato, ker strokovnjaki Smithers¹ pravijo, da bo prodaja digitalne opreme za tisk prvič v manj kot treh letih prehitela analogno, pravi Bojan Zupančič, vodja prodaje za industrijski in profesionalni tisk v podjetju Konica Minolta Slovenija.

#konicaminolta #trend #komercialnitisk #industrijskitisk #avtomatizacija #digitalizacija