Ostalo

Danes zaživi Drupa Preview


Začetek nove digitalne platforme Drupa Preview bo zaznamovala širša razprava.
27. oktober je dan za pričetek delovanja nove digitalne platforme Drupa Preview, ki bo aktivna od 10. ure zjutraj. Uvod bo zaznamovala širša razprava z direktorico projekta Print Technologies Sabine Geldermann, izvršnim direktorjem združenja za tehnologijo tiska in papirja (VDMA) Markusom Heeringom in izvršnim direktorjem Düsseldorfskega sejma Christianom Plengejem. Ta bo predstavila novo platformo in izpostavila trenutne razmere v industriji.

Preberi več

Konica Minolta predstavlja Workplace Hub Pro

20201023 workplace hub pro
Workplace Hub Pro predstavlja "vse-v-enem" IT-rešitev tiska.
V septembru je Konica Minolta v ponudbo vključila novega člana serije rešitev Workplace Hub, to je Workplace Hub Pro. Še ena rešitev, ki predstavlja "vse-v-enem" IT.

Preberi več

Tudi Canon ne bo na Drupi


Epidemija koronvirusa številne odvrnila od nastopa Drupi 2021.Canon ne bo razstavljal na sejmu Drupa 2021.
En vodilnih proizvajalcev sistemov za digitalni tisk je 7. oktobra 2020 po skrbnem premisleku zaradi stalne negotovosti glede epidemije koronavirusa in s tem povezanih pomislekov, ki jih imajo obiskovalci glede potovanj, fizične udeležbe na dogodkih in podobnem; da se Drupe 2021 ne udeležijo.

Preberi več

DELO d.o.o. s tiskom med tiskarske zvezde


Tiskarna DELO d.o.o. tudi v aktualnem testu standardnega tiska Color Quality Club 2020–2022 (ICQC) segla po elitnih rezultatih kluba Millennium star club.
Zvezdniški klub tiskarn, WAN-IFRA Star Club, je bil prvič ustanovljen na sejmu Ifra v Hamburgu (Nemčija) 2010. Članstvo lahko pridobi tiskarna z zagotavljanjem izjemne kakovosti tiska skozi vrsto let, s sodelovanjem na vsakokratnem tekmovanju WAN-IFRA ICQC je potrebno uspešno izpolniti pogoje standardiziranega tiska več kot petkrat. Omenjeni testi zagotavljanja kakovosti se izvajajo vsaki dve leti, kar je tudi veljavnost pridobljenega certifikata.

Preberi več

Bobst: Dodana vrednost kakovosti z OneInspection


S pomočjo umetne inteligence bodo nove rešitve OneInspection pripomogle k optimizaciji delovnih procesov
Podjetje Bobst je trgu ponudilo novo rešitev OneInspection, ki predstavlja nabor orodij za nadzor kakovosti, ki proaktivno izpolnjuje potrebe lastnikov blagovnih znamk in tiskarjev, s čimer tiskovne brez napak postanejo resničnost na področju tiska etiket, gibke embalaže, zložljive kartonske embalaže in embalaže iz valovitega kartona. Embalažerjem novost predvsem zagotavlja dodano vrednost v celotni dobavni verigi.

Preberi več

Aktualni 5. izid revije Grafičar v 2020

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 5. številka revije Grafičar za leto 2020. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več