Ostalo

Za reševanje trenutne krize je ključna tehnologija

20200514 km
Kako nove rešitve pomagajo podjetjem v boju proti negativnim učinkom COVID-19 krize?
Sedanje razmere predstavljajo veliko breme za podjetja po vsem svetu. Podjetja in institucije so se odzvale hitro in odgovorno, pri čemer so postavile prednost varnosti svojih zaposlenih, strank in partnerjev na prvo mesto. Posledično je v nekaj tednih prišlo do izrednih motenj ali celo do zaustavitve že ustaljenih delovnih procesov in proizvodnih verig. Da bi si opomogli od tega šoka - in hkrati še naprej zagotavljali najvišjo raven varnosti - bodo morale podjetja vpeljati nove inovativne poti. Tehnologija je ključni vzvod za to in zaupanja vreden partner IT-storitev, kot je Konica Minolta, lahko nudi potrebno znanje, kot tudi potrebna orodja. Ta segajo od varnih rešitev za delo na daljavo, večfunkcijskih tiskalnikov, ki zahtevajo minimalen fizični stik, do inteligentnih video rešitev, ki pomagajo prepoznati potencialna tveganja za zdravje in hkrati pokrivajo druge vidike, povezane z varnostjo.

Preberi več

Inprint v 2021 sočasno z drugimi sejmi

20200415 InPrint Munich logo
Kakšen bo točen koncept sejmov še ni znano.
Inprint, strokovni sejem tiskarskih tehnologij za področje industrijskega tiska, bo v letu 2021 v Müchnu (Nemčija) in bo organiziran sočasno s sejmoma ICE Europe in CCE International. Slednja sta namenjena novostim s področja embalažne in kartonažne industrije.

Preberi več

Aktualni 2. izid revije Grafičar v 2020

20160613 graficar logo 450 350
Izšla je 2. številka revije Grafičar za leto 2020. Želimo vam prijetno branje!

Predogledno obliko si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Dogodek Hunkeler Innovationdays v 2022

20200412 hunkeler innovationdays2022
Zaradi prestavitve Drupe prestavljen tudi dogodek Hunkeler Innovationdays.
Inovacijski dnevi Hunkeler Innovationdays (Luzern, Švica) so z leta 2021 prestavljeni na termin med 21. in 24. februarjem 2022. Zaradi prestavitve termina izvedbe mednarodnega velesejma Drupa v leto 2021 je prestavljen tudi mednarodni dogodek za področje visoko zmogljivega digitalnega tiska in povezane dodelave.

Preberi več

Global PrintExpo: Prvi virtualni grafični sejem

20200331 GlobalPrintExpo
Organizator verjame, da je zdaj pravi trenutek za vzpostavitev virtualnih platform tudi za grafično industrijo.
Resolve Business Management (RBM) je nedavno javnosti predstavilo svoj kreativni in inovativni koncept prvega virtualnega grafičnega sejma in konference Global PrintExpo. Wayne Beckett in Chris Watson iz podjetja RBM sta pri razvoju te spletno orientirane sejemske platforme uporabila svoje dolgoletne tehnične izkušnje v upravljanju rešite v oblaku in strokovno znanje v organizaciji obsežnejših predstavitvenih dogodkov grafične industrije. Virtualni sejem bo svoja vrata odprl junija letos.

Preberi več

Koenig & Bauer na Drupo z digitalizacijo procesov

20200326 koenigbauer drupa
Koenig & Bauer se bo na Drupi osredotočil na temo digitalizacije procesov akcidenčnega tiska in izdelave embalaže.
Koenig & Bauer bo na prihajajoči Drupi predstavil rešitve digitalizacije, razvoj novih sistemov in s tem popolnoma novo zasnovo strojev. Osrednje teme njihove predstavitve bodo sodobni delovni sistemi za izdelavo embalaže, digitalni tisk in grafične aplikacije 4.0.

Preberi več