Sakurai na Drupi z novim 80-serijo tiskarskim strojem

50 let po prvi Drupi je japonski proizvajalec tiskarskih strojev Sakurai predstavil 80. tiskarsko rešitev. Predstavili so nov stroj za tisk s pole in sitotisk. Obiskovalci so lahko v živo spremljali produkcijo na novem petbarvnem ofsetnem stroju 580SDC za tisk pol formata največ 790 x 600 mm, prikazan je bil tudi servo nadzorovan valjčni sistem sitotiska Maestro MS-80SD (največji format iztisa 800 x 550 mm) z optičnim upravljanjem skladja in sitotiskarski stroj MS-102AII (največji format iztisa 1050 x 750 mm).


Nov ofsetni sistem Sakurai 580SDC.

Nov tiskarski stroj serije-80SD je ofsetni sistem tiska s pole, ki je na voljo v štiri do največ šest barvni konfiguraciji, z možnostjo dodatnega lakirnega člena in integriranega obračalnika pol. V smislu popolne avtomatizacije nov sistem postavlja nov standard portfelja Sakurai.
 
Popolnoma samodejno voden omenjeni ofsetni sistem zagotavlja tisk hitrosti 15000 odtisov/uro. Odlikuje ga samodejni sistem menjave tiskovnih form in samodejnega čiščenja gumi prevlek in barvnih valjev. Združljiv je s standardom podatkov upravljanja CIP-3, CIP-4 in JDF, poseben je tudi v smislu energijske varčnosti s konceptom QSS (Quick Standby System - stanje hitre pripravljenosti). Prenovljeni so tudi varnostni sistemi. Produkcijsko zagotavlja 50 odstotno večjo učinkovitost in odslej pokriva segment tiska med srednje in velikoformatnim.
 
Sitotiskarski sistem MS-80SD zagotavlja produkcijo 2000 odtisov/uro in omogoča tisk na posebne umetniške materiale (folijo, papir, karton, lepenko, upravljanih plošč, panojev ... ). Omogoča potisk materialov debeline 0,05 do največ 0,8 mm. Na Drupi je bila predstavljena konfiguracija s kombiniranim sušilnim sistemom Natgraphr in izlagalnikom. 
 
MS-102AII omogoča sitotisk hitrosti 4000 odtisov/uro na materiale debeline  0,075 mm do največ 0,8 mm. Omenjen sistem spada v segment rešitev formata 3B in je posebej primerna za parcialno lakiranje in dodelavo tiskovin s posebnimi učinki (strukturno lakiranje, lakiranje za »semiš« občutek na dotik ... ).
 
Več informacij na www.sakurai-gs.co.jp.