Tisk (konvencionalni)

QIPC-EAE in Koenig & Bauer v sodelovanje


Koenig & Bauer s sodelovanjem širi ponudbo na področju storitev.
Proizvajalec tiskarskih strojev Koenig & Bauer (Würzburg, Nemčija) širi svojo ponudbo s sklenitvijo sodelovanja s podjetjem QIPress-Controls-EAE. V prihodnosti bodo namreč ponujali storitve naknadne vgradnje in servisiranja strojev z EAE nadzornimi ali optičnimi merilnimi oziroma krmilnimi sistemi podjetja QI.

Preberi več

Koenig&Bauer: Novo ime ponudbe vrednostnega tiska


KBA-NotaSys odslej Koenig & Bauer Banknote Solution, področje, ki ponuja rešitve in storitve za vrednostni tisk.
Podjetje Koenig & Bauer AG je področje rešitev in storitev za vrednostni tisk, ki je bilo prej znano pod imenom KBA-NotaSys, s 1. oktobrom 2020 preimenovalo v Koenig & Bauer Banknote Solutions. S tem je  Koenig & Bauer globalno poenotil poimenovanje vseh področij ponudbe v skupini.

Preberi več

Isra Vision: Nov modul za nadzor tiska


Podjetje Isra Vision je ponudilo nov nadzorni modul Color Star za nadzorni sistem Print Star.
Color Star, je nov nadzorni modul sistema Print Star znamke Isra Vision, ki zagotavlja barvno konsistenco tiska. Ta osrednjemu nadzornemu sistemu zagotavlja natančne podatke barvnega vrednotenja in tako dosleden in stalen barvni nadzor.

Preberi več

Koenig & Bauer: Nov predstavitveni center


Nov kompetenčni center stoji v popolnoma novi dvorani.
Koenig & Bauer je pred kratkim odprl nov kompetenčni center (CEC - Customer Experience Center) v Radebeulu (Nemčija) blizu Dresdna, ki se nahaja v novo zgrajeni dvorani na več kot  3.000 kvadratnih metrih. Prejšnji center za stranke se tako s tem nadgrajuje v globalni predstavitveni center. Tretjino centra predstavlja prostor za interesente oziroma obiskovalce, v katerem bo nameščena sodobna in aktualna tehnologija znamke Koenig & Bauer. Ta bo na voljo za predstavitve, testiranja, usposabljanja in razvoj novih tehnologij. Sistemi bodo razdeljeni v sklope oziroma teme proizvodnje embalaže, komercialnega tiska in tiska etiket.

Preberi več

Manroland Sheetfed predstavil Roland 900 Evolution


Novi Roland 900 Evolution omogoča velikoformatni tisk v formatu 6B3.
Manroland Sheetfed je javnosti ponudil nov tiskarski stroj družine Roland v formatu 6B3. Imenuje se Roland 900 Evolution in je kot velikoformatni tiskarski sistem namenjen ofsetnemu tisku embalaže in akcidenčnim aplikacijam. V primerjavi z modelom Roland 900 XXL, ki podpira format tiska 7, 7B, 7B plus in 8, je nekoliko manjši.

Preberi več

Svetovna spletna premiera nove generacije Rapida


Koenig & Bauer je nedavno preko spleta prestavil novosti strojev in delovnih sistemov.
Podjetje Koenig & Bauer je v nedavni spletni predstavitvi Koenig & Bauer LIVE predstavilo novosti svoje ponudbe. Vrhunec predstavitve je bila svetovna premiera nove generacije sistemov Rapida, poleg te so predstavili številne druge produktne novosti, digitalne rešitve in storitve za tiskarsko industrijo. V živo preko spleta so predstavili delovanje novega tiskarskega stroja Rapida 106 X in nekaterih dodelavnih rešitev za izdelavo embalaže.

Preberi več