Tisk (konvencionalni)

Novi modeli Speedmaster in pametna tiskarna


Vsi modeli serije Speedmaster nove generacije že vključujejo funkcije Push-to-Stop in povezavo s sistemom upravljanja tiska Prinect v oblaku.
Podjetje Heidelberg je za letošnjo Drupo pripravilo predstavite nove generacije tiskarskih strojev družine Speedmaster, ki prinašajo predvsem več avtonomnosti in avtomatizacije tiskarskega procesa. Žal je Drupa prestavljena na april prihodnje leto, zato bo na uradno predstavitev strojev po konceptu pametne tiskarne (Smart Print Shop) treba še malo počakati. Se je pa kljub temu aprila letos uradno začela proizvodnja novih strojev Speedmaster.

Preberi več

Heraeus Noblelight sodeluje s Heidelbergom


Sistem Semray s svojo UV-LED-tehnologijo omogoča manj razpršeno valovanje, kot sevanja je s 120 stopinj zmanjšan na 60.
Specialist v razvoju industrijskih svetil Heraeus Noblelight za tiskarske sisteme Heidelberg Speedmaster ponuja UV-LED-sušilni sistem Semray. Ta je bil doslej nameščen v več kot 1000 Heidelbergovih sistemih, ki skupno štejejo več kot 250 UV-LED-svetlobnih letev.

Preberi več

Ne zamudite Koenig & Bauer LIVE


Koenig & Bauer LIVE bo predstavil svetovne primerne novosti iz sveta tiska.
V času, ko je bila Drupa odpovedana oziroma prestavljena, so bile priprave podjetja Koenig & Bauer na predstavitev na sejmu v polnem teku. Seveda je bila odločitev organizatorja sejma na mestu in popolnoma razumna, dodajajo v podjetju Koenig & Bauer in se zavedajo, da je čas do Drupe 2021 dolg. Razvoj in tehnološki napredek sta namreč v polnem teku vsak dan. Da bi ta čas lažje premostili, ne pa spregledali novosti, vas vabijo na Koenig & Bauer LIVE.

Preberi več

Manrolandovi stroji Evolution izpolnjujejo zahteve


50 milijonov odtisov v devetih mesecih.
Vse bolj obsežne in kompleksne zahteve strank, pritiski na cene in vse krajši časi izdelave so dnevna realnost tiskarjev.

Preberi več

Povečana zmogljivost za tiskarno Palladio East


Manroland podpira tiskarno Palladio East že od njene ustanovitve, ko so tisk zagnali s sistemom ROLAND 700 HiPrint.
Manroland je vodilni srbski tiskarni Palladio East uspešno prodal že drugi tiskarski sistem ROLAND 700 Evolution z dodatno lakirno enoto. Ta bo podjetju povečal proizvodne zmogljivosti na novi ravni.

Preberi več

ROLAND 700 Evolution za avstrijsko tiskarno


Največja evropska tiskarna kartonske embalaže se je odločila za Evolution.
Podjetje Mayr-Melnhof Packaging, vodilni proizvajalec kartonske embalaže v Evropi in eden največjih tiskarjev kartona na svetu, se je z zadnjo investicijo odločil za partnerja Manroland Sheetfed z nakupom sedembarvnega tiskarskega sistema ROLAND 700 Evolution.

Preberi več