Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Na Ipex-u 2010 bo Screen predstavil zmogljivosti svojega delovnega okolja EQUIOSNET, univerzalni sistem s podatkovno podporo CTP in digitalnih tiskarskih rešitev vaše produkcijske verige vključno s podporo tiska variabilnih podatkov in personaliziranega tiska.



Okolje je bilo razvito tako, da predstavlja zaključeno produkcijsko celoto od vhoda do izhoda digitalne obdelave podatkov, kar zagotavlja zanesljiv proces brez napak od samega vhoda do izhoda iz sistema. Primeren je za sodobne tiskarne, ki želijo zanesljivo in hitro upravljati z večjim obsegom dokumentov, kot tudi personaliziranimi/variabilnimi dokumenti dodane vrednosti. Predvsem enostavno upravljanje omogoča enostavno zamenjavo/vodenje dokumentov.

EQIUOSNET delovno oklje.

Današnja tiskarska industrija zahteva rešitve tako za konvencionalni ofsetni tisk kot sodoben digitalni tisk hkrati. Z omenjenega vidika EQUIOSNET predstavlja edinstven univerzalen koncept, ki zagotavlja visoko optimizirano in avtomatizirano delovno okolje za upravljanje dokumentov z izhodom na CTP naprave in sodobne digitalne tiskarske naprave z upravljanjem na zahtevo. Celostno napredno samodejno upravljanje je zagotovljeno s pomočjo standarda JDF, W2P podporo in podporo upravljanja podatkov dodelavnih stopenj proizvodnje.

Na prireditvi Ipex 2010 (razstavni prostor C290 v hali 10) si bo možno ogledati predstavitev omenjenega sistema v okviru širokega obsega digitalnih Screen-ovih izhodnih naprav: »Truepress 344« - digitalizirani tiskarski stroj, »Truepress Jet520« - tisk z role in »Truepress JetSX B2« digitalni tiskarski stroj s pole, »Truepress Jet2500UV« - tisk velikega formata in osvetljevalna CTP enota »PlateRite«.

Okolje EQUIOSNET je osnovano na zadnjih standardih »Adobe PDF Print Engine 2« gonilnika, kar zagotavlja najvišjo raven zanesljivosti, fleksibilnosti in kakovosti procesiranja PDF podatkov. »Adobe PDF Print Engine 2« omogoča obdelavo PDF datotek brez vmesne stopnje zapisa v PostScript. Poleg tega uporablja JDF upravljalne podatke ločeno od podatkov preloma oziroma grafične priprave, za kar sam sisteme ne zahteva dodatnih transformacij in konverzij samih izvornih datotek. Prav zato izvorni dokumenti ostajajo taki, kot so prišli od samega vhoda do izhoda v sistem.

EQUIOSNET v smislu integracije delovnih procesov podpira tudi rešitve preko dvajsetih neodvisnih partnerskih proizvajalcev grafične opreme: MIS rešitve, rešitve barvnega vodenja, ofsetne tiskarske rešitve in dodelavne rešitve. (seznam partnerjev lahko najdete na www.screen.co.jp/ga_dtp/en/partner/index.html).

Na prireditvi bo predstavljena tudi digitalna tiskarska novost, »Truepress JetSX duplex B2« - kapljični produkcijski tiskarski stroj s pole. Posebnost stroja ni le tehnološka temveč tudi programska plat. V ta namen bo na IPEX-u predstavljena tudi programska modularna rešitev za omenjeni stroj, EQUIOS DFE. Digitalni napredni sistemi, kot je tudi EQUIS DFE, namreč zahtevajo nov sodoben pristop upravljanja in dostavljanja podatkov predvsem v smislu variabilnosti in personalizacije, v Screen-u ga imenujejo EQUIOS.

Prikazana bo tudi nedavna novost Trueflow SE ver7, ki je prav tako zasnovana na najsodobnejšem standardu »Adobe PDF Print Engine 2« in predstavlja korak v produkcijski svet narave EQUIOS. Trueflow SE je sistem, ki je prav tako JDF-osnovan in omogoča vse od priprave podatkov za tisk, izdelave poskusnega odtisa, pa vse do izhoda obdelanih podatkov na CTP in sodobne digitalne tiskarske naprave. Zagotavlja konsistentno in ponovljivo reprodukcijo v smislu kakovostnega nadzora, barvnega vodenja in doslednega izvajanja metode prekrivanja (»trapping«) v samih dokumentih.

Glavna možnost in posebnost obdelave sistema Trueflow SE pa je razporejanje dokumentov na polo (impozicija) in upravljanje procesov preko digitalnega delovnega naloga. Prav zaradi slednjega omogoča tudi obdelavo JDF parametrov, zaradi česar je povečana stopnja avtomatizacije in zanesljivosti vseh stopenj produkcije.

Več na www.screeneurope.com.