Lintec napovedal prisotnost na Labelexpu

20190617 LabelexpoEurope Lintec
Podjetje Lintec bo na na sejmu Labelexpo Europe 2019 predstavil številne samolepilne rešitve.
Lintec Europe se vrača na sejem Labelexpo Europe, v okviru katerega želi predstaviti svoj vodilni položaj na področju razvoja in izdelave samolepilnih materialov. Na njihovem 225 m2 velikem razstavnem prostoru 3A20 bodo obiskovalci spoznali tudi najbolj napredne samolepilne rešitve za različna področja uporabe: varnost, medicina, industrija ...

Podjetje Lintec je na trgu prisotno več kot 20 let in je zato vodilno inovativno podjetje na področju razvoja samolepilnih materialov za različna področja uporabe. Ena od novosti predstavljena na sejmu bo varnostno zaščitna samolepilna etiketa VOID za enkratno aplikacijo. Ta prikaže morebiten poskus vnovične aplikacije ali razkrije ponaredke z jasnim izpisom oznake VOID, pri tem ne pušča sledi na predmetih, na katere je etiketa aplicirana. Prav zaradi slednjega je primerna za uporabo oziroma zaščito luksuzne embalaže, farmacevtskih proizvodov in podobnega bolj dragocenega. Kot folija je na voljo v modri, rdeči in prozorni različici.

Predstavili bodo tudi varnostno zaščitno etiketo Footprint, ki prav tako na jasen način razkrije nedovoljeno uporabo izdelka in zmanjša verjetnost ponarejanja. Posebnost etikete je namreč lepilni sloj, ki na mestu aplikacije in po odstranitvi etikete ni vidno očem, je pa vidno pod UV-svetlobo, kar dokazuje avtentičnost izdelka.

Za industrijsko rabo bodo predstavili tudi nove večslojne samolepilne poliestrske folije. Te so namenjene potisku s transfernimi tehnikami tiska, odlikuje pa jih izjemna oprijemljivost oziroma lepilna jakost in dimenzionalna stabilnost. Nova večslojna folija je predvsem zanimiva za področje avtomobilske industrije, saj omogoča aplikacijo tekom proizvodnega procesa. Zaščitni trije sloji etikete namreč omogočajo, da je etiketa v procesu proizvodnje obstojna na procese barvanja vozila in sušenja teh pri visoki temperaturi. Omenjeni zaščitni sloji so po omenjenih procesih enostavno odstranljivi.

V okviru področja posebnih rešitev pa bodo predstavili vodo tesne in oljno obstojne etikete. Te so v večini namenjene funkciji zapiral embalaže denimo vlažnih ali oljnatih vsebin. Kot folija je na voljo v prosojni in beli različici, ki sta obstojni ob prisotnosti olj, vode in različnih organskih tekočin. Na ta način tudi ohranjajo prvotno in kakovostno podobo natisnjenih blagovnih znamk.

Več informacij na www.lintec-europe.com.