FachPack: Svet doživetij z lepenko

20180814 svet dozivetij z lepenko
Svet doživetij z lepenko.
Nemško združenje kartonažerjev in obdelovalcev lepenke (Verband Vollpappe-Kartonagen - VVK) je že v letih 2013, 2015 in 2016 na sejmu FachPack pripravilo dogodek Svet doživetij z lepenko (Erlebniswelt Vollpappe). Z dogodkom želijo predstaviti vse porednosti uporabe lepenke, tudi na področju izdelave embalaže. Sejem FachPack bo vnovič odprl svoja vrata v Nürnbergu (Nemčija) od  25. bis 27. september letos.

Lepenko v kartonaži posebej odlikuje visoka stopnja stabilnosti, to še posebej velja, kadar se znajde v bolj vlažnih pogojih. Trdnost lepenke zagotavlja med drugim dobre tiskovne rezultate in številne možnosti zanesljive dodelave. Embalaža iz lepenke je zato v logistiki več kot dobrodošla in privarčuje marsikateri nepotrebni logistični strošek. Lepenka je ekološko ozaveščen material, saj je popolnoma reciklirana in je lahko v 100-odstotkih izdelana iz sekundarnih celuloznih vlaken. V izdelavi nastane manj toplogrednih plinov, surovine pa so stalno obnovljive, kar omogoča krožno gospodarjenje.

Letošnji Svet doživetij z lepenko se bo razprostiral na 200 m2 in bo predstavil neobičajne oblike tovrstne embalaže in tehnike izdelave. Predstavljena bo vsestranskost lepenke in številne prednosti v primerjavi z drugimi embalažnimi materiali.

Več informacij v koledarju dogodkov in na www.vvk.org.