V pričakovanju rasti trga fleksotiska

20170529 Kodak FlexcelNXSystem
Kodak investiral v oddelek razvoja in proizvodnje fleksotiskarskih plošč. V dveh letih naj bi deloval s polno močjo.
Podjetje Kodak je z vizijo prihodnosti poslovanja pričelo z obnovo in razvojem obrata v Weatherfordu v ZDA. Namenjen bo izdelavo digitalnih fleksotiskarskih plošč Kodak Flexcel NX.

50-letnico obstoja obrata Weatherford so slavili v znamenju obnove in revitalizacije. Odlikuje ga večletna visoka tehnična kompetenca in strokovno usposobljeno osebje. S hčerinskim obratom na Japonskem (Yamanashi) bodo vzpostavili visoko napredno in stroškovno učinkovito proizvodnjo in razvoj najnaprednejših digitalnih fleksotiskarskih plošč.

Projekt vreden 15 milijonov ameriških dolarjev je eden večjih podjetja Kodak po letu 2000. Investicija je prišla v času, ko beležijo znatno rast povpraševanja po ploščah Kodak Flexcel NX kot posledico rasti trga fleksotiska embalaže. V primerjavi z lani ta znaša 16 odstotkov.

Popolno zmogljivost nadgradnje obrata naj bi po načrtih dosegli v začetku leta 2019, s svojimi rešitvmai pa naj bi pokrival področje trga ZDA, Kanade in Latinske Amerike. Na Kitajskem v Schanghaiu pa marca 2017 znatni del finančnih sredstev namenili tudi razvojnemu centru fleksotiskarskih rešitev.

Več informacij na www.kodak.com.