Materiali

Siegwerk: Avtomatizirana proizvodnja barv

20200114 Siegwerk
Proizvajalec tiskarskih barv Siegwerk se je v Evropi opremil z doslej najbolj obsežno avtomatizirano proizvodno linijo.
Siegwerk, ponudnik tiskarskih barv za tisk embalaže in etiket, je v obratu imenovanem Blending Center v Siegburgu (Nemčija) 11. decembra lani zagnal popolnoma avtomatizirano proizvodno linijo tiskarskih barv, ki velja za najobsežnejšo v Evropi.

Preberi več

Feldmühle: Etiketni papir iz recikliranih vlaken

20200107 feldmuehle neoSet
Podjetje Feldmühle je razvilo nov etiketni papir z deležem recikliranih surovin.
Proizvajalec etiketnega papirja in papirja za izdelavo gibke embalaže, Feldmühle, je nadgradilo svojo ponudbo papirjev z uvedbo novega etiketnega papirja iz 40-odstotnega deleža recikliranih vlaken.

Preberi več

Agfa: UV-LED-barvila in certifikat Greenguard-Gold

20200106 Agfa Greenguard Gold
Set UV-barvil Agfa Anuvia 1250/1551 in Anapurna 1200/1501 imajo odslej certifikat Greenguard-Gold.
UV-LED-barvila Anuvia 1250/1551 in Anapurna 1200/1501 podjetja Agfa Graphics so odslej certificirana s certifikatom Greenguard-Gold. Pečat dokazuje, da so barvila primerna za tisk aplikacij za notranjo rabo v zdravju zahtevnejših okoljih, kot so šole in zdravstvene ustanove. Obe seriji barvil sta združljivi z velikoformatnimi tiskalniškimi sistemi Anapurna in Jeti.

Preberi več

Herma: Novo lepilo za enostavno odstranjevanje

20191230 herma lepilo za etikete
Podjetje Herma je ponudilo nova lepila za etikete (42RPP, 42LPP in 42X), ki jih po aplikaciji lahko enostavno odstranimo.
Podjetje Herma ima v ponudbi nova etiketna lepila, med katerimi je tudi lepilo 42RPP, ki nadomešča staro različico 42R. Namenjen je aplikacijam toplotno izpisanih etiket s funkcijo enostavnega odstranjevanja kljub toplotni obdelavi v procesu termo-tiska. Za označevanje oziroma etiketiranje kritičnih površin, kot so steklo, kovina in plastika pa so ponudili lepilo 42LPP, ki ga enostavno odstranimo tudi po izpostavitvi temperaturi 65°C .

Preberi več

swissQprints UV-barvila imajo okoljski certifikat

20191223 swissQprint greenguard UV barvila
Aktualna serija UV-barvil švicarskega proizvajalca swissQprint so odslej odlikovana z okoljskima standardoma Greenguard in Greenguard-Gold.
Serija UV-barvil za velikoformatni digitalni tisk znamke swissQprint imajo certifikat Greenguard in Greenguard-Gold, kar dokazuje, da so zdravju neškodljiva in okolju prijazna. Izpise lahko varno uporabljamo v različnih občutljivih okoljih, kot so notranji prostori zdravstvenih domov, šol ...
 

Preberi več

GMG predstavil nov preskusni medij

20191223 gmg ProofMedia studio OBA semiMatte 200
Podjetje GMG je razširilo ponudbo preskusnih medijev.
Podjetje GMG je med ponudbo preskusnih medijev uvrstilo nov papir ProofMedia studio OBA semiMatte 200. Namenjen je področju tiska revij oziroma publikacij. Je površinsko moten, samim izpisom pa zagotavlja višjo stopnjo sijaja. Posebej primeren je za simulacijo tiska revij, brošur, embalaže in podobnega na materialih z vsebnostjo optičnih belil.

Preberi več