Materiali

Epple Druckfarben: Novi antibakterijski premaz


Fujifilmov Jet Press je po uspešnih preskusih pridobil možnost uporabe protimikrobnega in protivirusnega premaza.
Proizvajalec barv in premazov Epple Druckfarben AG je izdelal premaz, ki močno zmanjšuje možnosti prenosa bakterij ali virusov od osebe do osebe prek rokovanja tiskanih medijev. Novi lak na vodni osnovi, Finishfit Microbe Protect 2400, je že v prodajni ponudbi in je bil uspešno preizkušen v tisku aplikacij na sistemih Fujifilm Jet Press.

Preberi več

Siegwerk pouja nove barvne rešitve


Siegwerk ponuja nove UV-lakirna sredstva za fleksotisk in UV-ofset tiskarske barve, ki zagotavljajo učinkovito razbarvanje v procesu recikliranja tiskovin.
Podjetje Siegwerk je razvilo novo serijo UV-ofsetnih tiskarskih barv in UV-lakirnih sredstev za fleksotisk, ki je namenjena tisku oglaševalskih in promocijskih aplikacij. Nova serija rešitev predvsem zagotavlja učinkovitejše recikliranje UV-lakirane papirne in kartonske embalaže v skladu z zahtevami evropskih direktiv o ravnanju z odpadki in odpadno embalažo. 

Preberi več

Antalis: Nove talne folije FloorShark Dry Toner


Nove v ponudbi Antalis so folije FloorShark Dry Toner za tisk talnih grafik.
Antalis, veleprodajni ponudnik papirja, embalaže in vizualnih komunikacijskih rešitev, je nedavno razširil svojo ponudbo z novimi folijami FloorShark Dry Toner za izdelavo talnih grafik. Vzročni katalog je že na voljo.

Preberi več

Recikliranje folij s pregradnim slojem


Windmöller & Hölscher je skupaj z Nippon Goshei Europe razvil koncept, s katerim je mogoče reciklirati tudi pregradne folije.
Krožno gospodarjenje z recikliranjem folij s posebnim pregradnim slojem je bilo nedavno skoraj nemogoče. Zdaj sta Windmöller & Hölscher in Nippon Goshei Europe razvila koncept, ki omogoča razslojevanje večplastnih kompozitnih folij v slojev različnih izvornih umetnih mas.

Preberi več

Zlati certifikat za premaze Foodsafe Actega


Stroga merila certifikata Material Health Certificate zagotavljajo varnejše tiskanje za živilsko pakiranje.
Actega je nedavno za več kot 25 premazanih sredstev serije FoodSafe prejela potrdilo o skladnosti z merili  certifikata Cradle to Cradle Certified™ za kategorija zdravju varnih materialov. Inštitut za inovacije izdelkov Cradle to Cradle Products jim je podelil zlato zdravstveno potrdilo.

Preberi več

Follmann: Nove tiskarske barve na vodni osnovi


Poleg novih vodnih barv  je nova v ponudbi izdelkov Follmann tudi bela pokrivna barva za potisk krčljivih folij.
Proizvajalec barv Follmann iz Mindna (Nemčija) ponuja novo paleto tiskarskih barv na vodni osnovi za tisk gibke embalaže iz umetnih folij in alu-folij, kartonske embalaže in higienskih papirjev. Nove barve  so primerne za tehnike globokega tiska in fleksotiska.

Preberi več