Materiali

Epple prevzel PCO Europe


Skupina Epple Druckfarben s prevzemom PCO Europe nadgrajuje svojo ponudbo.
Skupina Epple Druckfarben, proizvajalec tiskarskih barv, je prevzel nizozemskega proizvajalca grafičnih kemičnih sredstev PCO Europe. S prevzemom se bo predvsem razširila Epple-ova ponudba rešitev za ofsetni tisk.

Preberi več

Agfa viša zmogljivosti produkcije barvil


Nova proizvodna linija vodno osnovanih barvil podjetja Agfa v Mortselu.
Agfa bo vlagala v razširitev proizvodnih kapacitet izdelave vodno osnovanih barvil v mestu Mortsel (Belgija). Odločitev je predvsem posledica vse večjega povpraševanja po tovrstnih kapljičnih barvilih.

Preberi več

Sun Chemical & DIC: Prevzem dela ponudbe Sensient


Korporacija Sensient Technologies je prodala program izdelave kapljičnih barvil družbi Sun Chemical in DIC.
Sun Chemical in matična družba DIC Corporation sta sklenila sporazum o nakupu 100 odstotnega deleža podjetja Sensient Imaging Technologies SA in drugih sredstev družbe. Posel naj bi se zaključil v drugem četrtletju 2020. Sensient Imaging Technologies je proizvajalec barvil za kapljični tisk, ki ponuja različne rešitve za različne tehnike tovrstnega tiska (UV-, sublimacijski, na vodni osnovi ...).

Preberi več

Epple: Nova linija antimikrobnih barv


Finishfit Microbe Protect 2400 je lakirno sredstvo z nano-delci srebra, kar zagotavlja aktivno antimikrobno površinsko zaščito tiskovin.
Proizvajalec tiskarskih barv Epple je trgu ponudilo novo linijo rešitev Microbe Protect, ki je zasnovana s kompleksom aktivnih nano-delcev srebra. Ti zmanjšajo delež bakterij na površini tiskovin, testi so pokazali, da so nova sredstva protibakterijsko in protivirusno učinkovita. Prva novost v ponudbi oziroma liniji novih rešitev je sijajno lakirno sredstvo Finishfit Microbe Protect 2400, ostale novosti sledijo kmalu.

Preberi več

Ritrama: Nove sintetične folije


Ritrama ponuja nove sintetične folije za velikoformatni tisk kot alternativa klasičnim PVC-folijam, so tudi okolju prijaznejše.
Italijanski proizvajalec folij Ritrama je predstavil novo serijo rešitev na osnovi poliolefinov, nove PO-PET-folije so primerne za aplikacije velikoformatnega tiska. Na voljo so v prosojni, motni ali sijajni površinski različici, po navedbah proizvajalca zagotavljajo tiskovne rezultate visoke kakovosti in so okolju bolj prijazne.

Preberi več

Drytac s številnimi novimi folijami


Drytac ponuja dve novi foliji brez vsebnosti PVC-delcev za enostavno izdelavo in aplikacijo talnih grafi k.
Podjetje Drytac je trgu ponudilo dve novi foliji brez vsebnosti PVC-delcev, namenjeni enostavni izdelavi in aplikaciji samolepilnih talnih grafik, to sta foliji Drytac Polar Floor PET 170 in Spot-On Syn- Tac Floor. Novost in hkrati posebnost v ponudbi pa je tudi nova antibakterijska folija Protac® Antimicrobial, ki oblepljene površine ščiti pred bakterijami in glivami.

Preberi več