Materiali

Wash-off-lepilo izboljšuje recikliranje PET-etiket

20200120 Herma 62Rpw
Etiketno lepilo 62Rpw naj bi zagotavljajo 100-odstotno odstranjevanje z izpiranjem.
Krožno gospodarjenje na področju PET-izdelkov je vse bolj vroča tema. Herma je v ta namen izdelala novo Wash-off-lepilo, ki omogoča enostavnejše recikliranje tovrstne-etiketirane PET-embalaže. V stopnji recikliranja namreč novo lepilo omogoča popolno in učinkovito odstranjevanje etiket s papirja ali folij z enostavnim izpiranjem. Za učinkovito recikliranje PET-embalaže je namreč zelo pomembna čistost surovin brez ostankov samolepilnih etiket in lepila.

Preberi več

Sappi nadgradil ponudbo Seal

20200120 Sappi Seal
Sappi v ponudbi papirjev Seal ponuja dve novi gramatruni različici embalažnega papirja.
Podjetje Sappi je nadgradilo ponudbo papirjev Seal z dvema novima različicama gramatur 85 g/m2 in 100 g/m2. Poleg osnovne različice gramature 67 g/m2 tiskarjem omogočata izdelavo še bolj raznolike primarne in sekundarne embalaže.

Preberi več

Siegwerk: Avtomatizirana proizvodnja barv

20200114 Siegwerk
Proizvajalec tiskarskih barv Siegwerk se je v Evropi opremil z doslej najbolj obsežno avtomatizirano proizvodno linijo.
Siegwerk, ponudnik tiskarskih barv za tisk embalaže in etiket, je v obratu imenovanem Blending Center v Siegburgu (Nemčija) 11. decembra lani zagnal popolnoma avtomatizirano proizvodno linijo tiskarskih barv, ki velja za najobsežnejšo v Evropi.

Preberi več

Feldmühle: Etiketni papir iz recikliranih vlaken

20200107 feldmuehle neoSet
Podjetje Feldmühle je razvilo nov etiketni papir z deležem recikliranih surovin.
Proizvajalec etiketnega papirja in papirja za izdelavo gibke embalaže, Feldmühle, je nadgradilo svojo ponudbo papirjev z uvedbo novega etiketnega papirja iz 40-odstotnega deleža recikliranih vlaken.

Preberi več

Agfa: UV-LED-barvila in certifikat Greenguard-Gold

20200106 Agfa Greenguard Gold
Set UV-barvil Agfa Anuvia 1250/1551 in Anapurna 1200/1501 imajo odslej certifikat Greenguard-Gold.
UV-LED-barvila Anuvia 1250/1551 in Anapurna 1200/1501 podjetja Agfa Graphics so odslej certificirana s certifikatom Greenguard-Gold. Pečat dokazuje, da so barvila primerna za tisk aplikacij za notranjo rabo v zdravju zahtevnejših okoljih, kot so šole in zdravstvene ustanove. Obe seriji barvil sta združljivi z velikoformatnimi tiskalniškimi sistemi Anapurna in Jeti.

Preberi več

Herma: Novo lepilo za enostavno odstranjevanje

20191230 herma lepilo za etikete
Podjetje Herma je ponudilo nova lepila za etikete (42RPP, 42LPP in 42X), ki jih po aplikaciji lahko enostavno odstranimo.
Podjetje Herma ima v ponudbi nova etiketna lepila, med katerimi je tudi lepilo 42RPP, ki nadomešča staro različico 42R. Namenjen je aplikacijam toplotno izpisanih etiket s funkcijo enostavnega odstranjevanja kljub toplotni obdelavi v procesu termo-tiska. Za označevanje oziroma etiketiranje kritičnih površin, kot so steklo, kovina in plastika pa so ponudili lepilo 42LPP, ki ga enostavno odstranimo tudi po izpostavitvi temperaturi 65°C .

Preberi več