Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160601 national geographic
Ljubljanski grad in National Geographic Slovenija vas vljudno vabita na odprtje fotografske razstave »Malokdaj videno«, ki bo v sredo, 8. junija 2016, ob 19. uri v Galeriji »S« na Ljubljanskem gradu.
 
Izbrani posnetki posebnih krajev, neverjetnih naravnih pojavov in redkih dogodkov so nastali bodisi po spletu srečnih naključij – vrhunski fotograf se je ob pravem času znašel na pravem kraju – ali pa so plod tednov, mesecev, včasih celo let skrbnega načrtovanja.
 
Med razstavljenimi deli je tudi zgoraj prikazana fotografija Marka Korošca, slovenskega fotografa in lovca na tornade. V Julesburgu v Koloradu je maja 2013 v objektiv ujel supercelični nevihtni oblak in s posnetkom zmagal na natečaju revije National Geographic Traveler v konkurenci 18.000 fotografij.
 
Po razstavi bo 14. 6. ob 17. uri vodil kustos razstave, urednik fotografije Arne Hodalič. Razstava bo na ogled do 18. 9. 2016.
 
Vljudno vabljeni!
 
National Geographic Slovenija
dr. Marija Javornik,
odgovorna urednica
 
Za dodatne informacije vam je na voljo Saša Pipan na telefonski številki 01 513 46 42 ali po e-pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..