Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20160329 Canon EOS 5Ds
Canon že 13. leto zapored številka ena na svetovnem trgu digitalnih fotoaparatov z zamenljivimi objektivi (na sliki EOS 5DS).
Canon je danes objavil, da je že 13 let zapored številka ena na trgu digitalnih fotoaparatov z zamenljivimi objektivi, kar zajema tako digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate kot kompaktne naprave[1].

Leta 2003 je Canon s predstavitvijo EOS-a 300D oral ledino. Ta pionirski fotoaparat je z združitvijo konkurenčne cene in kompaktnega, lahkega ohišja dosegel vodilni tržni delež, kar je vodilo v Canonovo prevlado na področju digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov. Vse od takrat je Canon nadaljeval s predstavitvami vodilnih izdelkov tako za profesionalne fotografe kot končne potrošnike, vključno z ikonsko serijo EOS 5D. Ta se je začela s fotoaparatom EOS 5D, ki je vključeval tipalo polnega formata in je imel funkcijo za zajem videa, ki je tlakovala pot snemanju videa z digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotoaparati.

Sistem EOS – pojem za upodabljanje
V letu 2015 je Canon predstavil vrsto zanimivih modelov serije EOS, vključno z modeloma EOS 5DS in EOS 5DS R, ki se ponašata z najvišjo ločljivostjo na svetu[2] – kar 50,6 milijona točk –, in brezzrcalnim fotoaparatom EOS M3. Canonova serija EOS se je ponovno razširila v letu 2016, z nedavno predstavitvijo paradnega modela EOS-1D X Mark II, izjemnega profesionalnega digitalnega zrcalno-refleksnega fotoaparata, ki omogoča neprekinjeno fotografiranje z visoko hitrostjo 14 slik na sekundo, in zmogljivega, vsestranskega digitalnega zrcalno-refleksnega fotoaparata EOS 80D za fotografske navdušence, ki združuje zajem visokokakovostnih fotografij ter hitro in odzivno fotografiranje.

Celotno serijo EOS podpira Canonova obsežna zbirka objektivov EF, katerih produkcija je junija 2015 presegla 110 milijonov izdelanih enot in je trenutno sestavljena iz skupno 98 modelov[3].

Z nenehnim izboljševanjem in dopolnjevanjem svojega raznolikega nabora izdelkov Canon nadaljuje z ustvarjanjem vodilnih izdelkov, s katerimi izpolnjuje rastoče ustvarjalne potrebe širokega kroga uporabnikov. To poganja svetovni trg in utrjuje Canonov položaj pionirja tehnologije upodabljanja.

###

O Canonu Europe
Canon Europe je regijska prodajna in tržna podružnica za Canon Inc., navzoča v 116 državah in z 19.000 zaposlenimi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki (EMEA).

Canon je bil ustanovljen leta 1937 s ciljem izdelati najboljši fotoaparat za končne uporabnike, od takrat pa je Canonova strast pod sloganom Moč slike tehnologijo razširila na mnoga druga področja in ga učvrstila na vodilnem položaju na področju izdelkov za široko potrošnjo in profesionalnih rešitev za upodabljanje. Med njihovimi izdelki so digitalni kompaktni in zrcalno-refleksni fotoaparati, objektivi televizijskih kamer, prenosne rentgenske naprave ter večfunkcijski in produkcijski tiskalniki, ki jih dopolnjujejo storitve z dodano vrednostjo.

Canon veliko vlaga v raziskave in razvoj, da bi uporabnikom ponudil najinovativnejše naprave, ki jim omogočajo izražanje lastne ustvarjalnosti. Od ljubiteljskih fotografov do profesionalnih tiskarskih podjetij, Canon vsaki stranki omogoča, da živi svojo strast do slik.

Canonova korporativna filozofija je Kyosei - »Živeti in delati skupaj za splošno dobro«. V regiji EMEA Canon Europe stremi k trajnostnemu poslovanju, osredotoča se na zmanjšanje svojega vpliva na okolje in z uporabo Canonovih izdelkov, rešitev in storitev pomaga strankam pri zmanjševanju njihovega. Canon je pridobil globalni certifikat ISO 14001, ki dokazuje upoštevanje vrhunskega okoljskega standarda.

Več informacij o Canonu Europe je na voljo na: www.canon-europe.com.

O Canonu Adria d. o. o.
Canon Adria d. o. o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje trženja v Sloveniji in na Hrvaškem ter tehnične podpore za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.

Več informacij o podjetju Canon Adria je na voljo na: www.canon.si.


[1] Temelječ na Canonovi raziskavi.
[2] Med digitalnimi zrcalno-refleksnimi fotoaparati, opremljenimi s 35 mm slikovnim tipalom polnega formata. Kot velja za 29. marec 2016, glede na Canonovo raziskavo.
[3] Vključno z objektivi EF Cinema. Kot velja za februar 2016.