Epson: Novi Foto-, Fine-Art-, Proof-tiskalniki

20191121 Surecolor SC P9500
Surecolor SC-P9500 je Epsonov prvi 12-barvni tiskalnik.
S tiskalnikoma Surecolor SC-P7500 in SC-P9500 je Epson predstavil svoje prve 12-barvne tiskalniške sisteme za področje umetnostnega, foto- in preskusnega tiska. Oba modela bosta javnosti na voljo v decembru letos.

Nova modela tiskalnikov izpisujeta v širini 61 cm (SC-P7500) in 111,76 cm (SC-P9500). Z 12-barvno zasnovno barvnega upodabljana zagotavljata korektne barvne izpise 99 odstotkov posebnih barvnih odtenkov Pantone.

Oba tiskalnika uporabljata set novih barvil Ultra-Chrome-Pro12, ki sestoji iz procesnih CMYK-odtenkov, svetlih odtenkov teh in dodatne oranžne, vijolične in zelene. Vsak barvni kanal uporablja Micro-Piezo-brizgalno glavo s po 800 šobami, ki zagotavljajo natančne in kakovostne izpise ločljivosti 300 dpi pri največji hitrosti tiska. Sistema omogoča tudi enostavno zamenjavo sijajnega fotografskega barvila z motnim v le nekaj sekundah, nabor barvil svetlih procesnih odtenkov in upodobitvena tehnologija K3 pa zagotavljajta bolj zvezne prehode sivin. Z obema tiskalnikoma Surecolor SC-P7500 in SCP9500 lahko potiskamo različne umetniške papirje, banerje, foto-papirje in preskusne medije.

Za področje izdelave preskusnih in pogodbenih odtisov za embalažno industrijo Epson za oba tiskalnika ponuja nadgradnjo s preskusnim spektrofotometrom, ki zagotavlja, da so izpisi zanesljivo korektni. S pripadajočo programsko opremo pa zagotavlja popolnoma avtomatsko vrednotenje barv, izdelavo barvnih opisov in upravljanje barv.

Več informacij na www.epson.com.