HP: Digitalna produkcija embalaže

20180910 hp kompostabilna embalaza
HP bo na sejmu Fachpack predstavil kompostabilno embalažo in nova elektro-barvila (Electro-Ink).
Okolju prijaznejša embalaža in novi barvni trendi bodo bistvo predstavitvenega programa podjetja HP na letošnjem sejmu Fachpack, ki bo od 25. do 27. septembra v Nürnbergu (Nemčija). poleg sistemov za digitalni tisk embalaže bodo predstavili tudi vzorce kompostabilne embalaže, ki je razgradljiva v 100 odstotkih.

Obiskovalci HP-jevega razstavnega prostora bodo lahko spoznali novo okolju prijanzo embalažo, še več, spoznali bodo, kako se bo tovrstna embalaža še razvojno nadgradila, kaj je v njeni proizvodnji potrebno upoštevati. Po navedbah odgovornih v HP-ju nova kompostabilna embalaža omogoča kombiniranje sodobnih smernic oblikovanja in trajnostnega pristopa snovanja izdelkov.

Fluorescentna barvila in napredne tiskane aplikacije
Na sejmu Fachpack bo med drugim podjetje HP predstavilo tudi nova elektro-barvila (Electro-Ink), to sta različici brezbarvne modre in rumene. Z njimi lahko ustvarjamo nevidne učinke namenjene aplikacijam varnostnega/zaščitnega tiska, saj upodobitve lahko opazujemo zgolj pod UV-svetlobo.

Obiskovalci pa bodo lahko videli tudi vzorce digitalno natisnjene gibke embalaže, predstavili bodo tudi nov premaz Pack-Ready-Coating. Zanimiv bo tudi koncept povratne gibke živilske embalaže namenjene hrambi toplotno obdelane prehrane. V segmentu rešitev oblikovanja embalaže bodo predstavili tudi koncept oblikovanja individulizirane embalaže z uporabo programske rešitve Smartstream Mosaic.

Več informacij na www.hp.com.