Canon: Nov velikoformatni tisk v enem prehodu

20180522 oce colorwave 9000
Nov velikoformatni tiskalnik Océ Colorwave 9000, ki je bil prvič predstavljen na letošnji Fespi 2018.
Podjetje Canon je na letošnji Fespi v Berlinu (Nemčija) premierno predstavilo nov velikoformatni barvni tiskalnik Océ Colorwave 9000, ki je namenjen tisku črtnih grafik. V prvi vrsti je namenjen vse s potrebam po tisku načrtov in podobnih tehničnih dokumentov, zemljevidov, POS-aplikacij.

Nov tiskalniški sistem Océ Colorwave 9000 je zasnovan na Océ-jevi kapljični tehnologiji tiska z enim prehodom ( Océ-Single-Pass-Inkjet), ki po navedbah proizvajalca omogoča potisk številnih različnih tiskovnih substratov. Pri tem je hitrost tiska popolnoma neodvisna od kompleksnosti predloge za tisk in vrste medija. sistem je možno neposredno povezati z sistemom neposredne dodelave, pri čemer ohranja izvorno nazivno hitrost izpisa, ki znaša  11,5 A0- oder 16 A1-strani na minuto.

Z brizganjem kapljic barvila velikosti zgolj 1,2 pikolitra tiskalnik Océ Colorwave 9000 porabi znatno manj barve tudi v najkakovostnejšem načinu izpisa. Kapljična tehnologija Océ-Single-Pass-Inkjet zagotavlja barvne izpise večjega barvnega obsega, pri čemer so izpisi visokega sijaja in nasičenih barv. Zahvaljujoč izhodni ločljivosti 1.600 x 1.600 dpi so tehnični dokumenti izpisani z visoko stopnjo natančnosti, kar zagotavlja čitljivost tudi najmanjših elementov.

Nov tiskalnik je za upravljanje združljiv s številnimi delovno upravljanimi sistemi, torej različnimi  CAD-delovnimi sistemi, kontrolerjem High-Speed Power-Sync in številnimi blagovne znamke Océ.

S popolnoma integriranim dodelavnim sistemom Océ Professional 6011/6013 sestav tvori celostno rešitev za izdelavi različnih tiskanih aplikacij. Tiskalnik odlikuje tudi zalogovnik zvitkov tiskovnega materiala (do 6 zvitkov), ki zvitke upravlja samodejno in znatno zmanjša potrebo po ročnem vodenju. Omenjen sestav je bil v živo predstavljen tudi na omenjeni Fespi 2018.

Več informacij na www.canon-europe.com.