Heidelberg predstavil Versafire EV

20180429 heidelberg versafire ev
Sistem Heidelberg Versafire EV omogoča tudi tisk daljšega formata.
Podjetje Heidelberg je javnosti ponudilo nov digitalni tiskalniški sistem, Versafire EV, ki je po besedah proizvajalca primeren ta za tiste, ki vstopajo na trg storitev digitalnega tiska, kot tudi že profesionalno izkušene. Heidelbergov Versafire EV je ponujen v sodelovanju s podjetjem Ricoh in je zasnovan po Richovih sistemih Pro C7200 (štiribarvni) oziroma Pro C7200X (petbarvni).

Sistem Heidelberg Versafire EV je petbarvni sistem digitalnega tiska, ki omogoča uporabo dodanega brezbarvnega oziroma lakirnega tonerja, pokrivnega belega, neon rumenega ali neon roza tonerja. Slednja neon tonerja dajeta izpisom rahel sijaj, svojo podobo pa razkrijeta šele pod UV-svetlobo, zato sta namenjena zaščitnim aplikacijam. Pet barv sistema zagotavlja realizacijo široke palete kreativnih aplikacij, kot so tiskanje sijočih in barvno pestrih plakatov, vabil, vstopnic, zapestnic, oglaševalskih brošur, na vseh teh pa tudi različne varnostne elemente.

Sistem Versafire EV pri uporabi pokrivne bele najprej natisne belo barvo, nato pa s procesnimi CMYK sam motiv predloge za tisk. Na ta način lahko kakovostno upodabljamo na različne barvne tiskovne substrate, ustvarjamo lahko tudi različne nove vizualno neobičajne učinke. V se to stiskamo v enem same  prehodu. Za samo kakovost izpisov skrbi neposredni sistem nadzora barvne kakovosti in obojestranskega skladja, tudi barvno umerjanje sistema poteka popolnoma samodejno. Na ta način je izpisom zagotovljena barvna korektnost in konsistenca. Izhodna ločljivost sistema znaša 4.800 x 2.400 dpi. 

Po navedbah Heidelberga sistem Versafire EV odlikuje povečana hitrost izpisa 85 oziroma 95  A4-strani/minuto in podpora medijev gramature vse do 360 g/m2, kar sistemu zagotavlja visoko prilagodljivost in produktivnost. Omogoča tudi tisk daljšega formata (banerjev) dolžine do 700 mm (v obojestranskem načinu tiska) oziroma do 1.260 mm (v enostranskem načinu tiska).

Uporabniški upravljalni vmesnik Prinect Digital Frontend (DFE), ki je bil razvit s strani podjetja Heidelberg, sistemu zagotavlja integracijo v poljubna delovna okolja digitalnega ali ofsetnega tiska. Omogoča tudi učinkovito izvedbo aplikacij variabilnega tiska. Vmesnik je dosegljiv tudi preko integriranega na dotik občutljivega zaslona velikosti 17-palcev. Posebno programsko orodje Media Management Tool pa znatno skrajša pripravo sistema na tisk za katerikoli tiskovni medij.

Več informacij na www.heidelberg.com.