Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20180329 Epson Surecolor SC F
Tekstilni tiskalnik serije  Epson Surecolor SC-F.
Z rešitvijo Edge Print je podjetje Epson trgu ponudilo novo rastrsko procesno programsko orodje (RIP) za tekstilne tiskalnike Epson Surecolor SC-F. Z novostjo bodo po besedah proizvajalca tiskarji lahko predvsem bolj optimalno tiskali.

Epsonova programska novost Edge Print je zasnovana na Adobe-ovem procesnem gonilniku, Adobe PS, ki omogoča obdelavo podatkov različnih oblik, tudi PostScript-a. Predvsem jo odlikuje enostavna uporaba in ne potrebuje licenčnega ključa (dongla). Deluje na Windows platformi in je v paketu del vseh novih tiskalnikov omenjene serije.

Nov RIP-sistem lahko deluje kot centralni sistem za upravljanje do 4-ih tiskalnikov hkrati. Omogoča enostavno upravljanje opravil, napredno upravljanje barvnih nastavitev, izbiro rastrskih možnosti, tiskanje v načinu »Step & Repeat – Ponavljaj v korakih« … Po navedbah proizvajalca tiskarjem omogoča tudi za do nekajkrat izboljšati izhodne tiskovne zmogljivosti, saj združuje tri Epsonove tehnologije: Precision-Dot – za upravljanje velikosti brizganih kapljic barvila, modul za upravljanje sivin s pomočjo LUT-definicij (Look Up Tables) in Micro-Weave-procesno tehnologijo. Na ta način je izpisom zagotovljen širši barvni prostor in korektna barvna upodobitev barvnih odtenkov.

Edge Print omgoča tudi uporabo drugih programskih orodij, kot je denimo kalkulacija porabe barvila v velikoformatnem tisku (LFP-Accounting Tool). Ima tudi programsko integrirano statusno namizje (Epson-Control-Dashboard), ki uporabniku podaja informacije v realnem času glede statusa tiskalnika in tiskalniških opravil, omogoča tudi enostaven izbor že shranjenih tiskalniških nastavitvenih predlog glede na trenutno uporabljen tiskovni medij.

Več informacij na www.epson.com.