Tisk (digitalni)

Ricoh napovedal nov sistem formata B2


Ricoh je zasnoval nov digitalni tiskarski stroj Ricoh Pro Z75.
Podjetje Ricoh je popolnoma na novo zasnoval sistem Ricoh Pro Z75. Namenjen je aplikacijam tiska formata B2, omogoča tisk na nepremazane in premazane običajne ofsetne papirje. Po navedbah proizvajalca ga odlikuje neposredno vodeno in nadzorovano skladje obojestranskega tiska, učinkovito vodenje materiala skozi proces tiska, enostavnejše in učinkovitejše delo pa zagotavlja tudi na novo lastno zasnovan Ricohov uporabniški vmesnik.

Preberi več

Ricoh: Kalkulator porabe barvil


Novo orodje omogoča enostavno kalkulacijo porabe barvila na kapljičnih sistemih neskončnega tiska.
Z orodjem Ink Estimator Tool za oceno porabe barvil podjetje Ricoh predstavlja novo programsko opremo za trženje opravil tiska na sistemih kapljičnega neskončnega tiska, kot sta Ricoh Pro VC70000 in Ricoh Pro VC60000. Z bistveno bolj natančno oceno porabe barvila so bolj korektne tudi kalkulacije izdelave tiskovin.

Preberi več

Konica Minolta: Nova serija AccurioPress C4080


Konica Minolta s serijo sistemov AccurioPress C4080 predstavila ne slednike modelov serije AccurioPress C3080.
Kot naslednico sistemov serije AccurioPress C3080 je Konica Minolta trgu predstavila novo serijo modelov AccurioPress C4080. Novi sistemi digitalnega tiska predvsem ponujajo več dodelavnih možnosti, avtomatizirane upravljanje za zagotavljanje kakovosti v realnem času in poenostavljeno upravljanje.

Preberi več

Nameščen že 200. AccurioPress C14000


Sistem AccurioPress C14000 znamke Konica Minolta.
Po osmih mesecih prodaje sistema AccurioPress C14000 je Konica Minolta Europe nedavno zabeležila njegovo 200. namestitev. Prvič je vil svetu omenjen sistem svetu predstavljen pred dobrim letom. Zanj se je v Evropi odločilo že več kot 50 tiskarn in ponudnikov tiskarskih storitev.

Preberi več

Kyocera vstopila na trg produkcijskega tiska


Produkcijski tiskarski sistem Kyocera TASKalfa Pro 15000c po dostopni ceni.
Podjetje Kyocera je en vodilnih ponudnikov pisarniških tiskalniških rešitev, ki se je na podlagi stalne rasti tiska na zahtevo in transpromocijskega tiska odločilo vstopiti na trg produkcijskega digitalnega tiska. Kyocera v svoji proizvodnji vključuje tudi razvoj in proizvodnjo lastnih brizgalnih glav, ki omogočajo zasnovo produkcijsko visoko zmogljivih sistemov za serijski tisk. Prav zato je nov sistem Kyocera TASKalfa Pro 15000c zasnovan z lastnimi najnovejšimi keramičnimi brizgalnimi glavami.

Preberi več

Durst: Novi tiskalnik P5 350 HS


Tiskalnik P5 350 HS je novost serije P5.
Durst, proizvajalec naprednih tehnologij produkcijskega digitalnega tiska, je nedavno v okviru virtualnega dogodka Firework Of Innovations (eksplozija invoacij) predstavil novi produkcijski tiskalnik P5 350 HS. V kombinaciji s programsko opremo Durst Automat, novo Durstovo rešitvijo za popolnoma avtomatizirano upravljanje tiska, novi tiskalnik zagotavlja še bolj učinkovito in enostavno upravljanje več tovrstnih povezanih naprav v različnih tiskarskih okoljih.

Preberi več