Tisk (digitalni)

Fujifilm predstavil nov model Acuity

20180219 Fujifilm AcuityLED1600R
Model Acuity LED 1600R proizvajalca Fujifilm predstavlja nov velikoformatni tiskalnik z modularno zasnovo in štiribarvno izpisno osnovo.
Tiskalnik Acuity LED 1600R v osnovi uporablja produkcijske izpisne glave Dimatix Q-Class in štiri barvne kanale. Modularna zasnova omogoča višjo prilagodljivost tiskalnika različnim potrebam, nadgradnja je enostavna in možna na licu mesta, v končni nadgradnji ga lahko opremimo z do osem barvnimi kanali. Poseben način tiska visoke optične jakosti (High-Density) omogoča realizacijo aplikacij, kot je tisk na prosojne (osvetlitveni panoji, okenske dekoracije) in toplotno krčljive materiale. Izpisuje s hitrostjo največ 33 m2/uro.

Preberi več

HP predstavil DesignJet T1700

20180219 HP DesignJet T1700
Tiskalnik HP DesignJet T1700 odlikuje izjemna natančnost in varnost izpisov.
Podjetje HP je nedavno predstavilo nov velikoformatni tiskalnik HP DesignJet T1700, ki naj bi po besedah proizvajalca bil prvi v svoji vrsti z naprednimi funkcijami varnostnega tiska in zato še posebej primeren za tisk zaščitnih elementov v GIS-aplikacijah.

Preberi več

OKI E-64s z uporabo barvil SX

20180215 ColorPainter E 64s
ColorPainter E-64s proizvajalca OKI.
Z modelom ColorPainter E-64s je OKI ponudil zmogljiv velikoformatni tiskalnik. Odlikujejo ga številne funkcionalnosti in je opremljen s šestimi barvnimi kanali. Je vsestranski in primeren tudi za aplikacije, kot sta dekoracija vozil in izdelava osvetlitvenih panojev. Skratka za tiskalniške velikoformatne aplikacije notranje in zunanje rabe.

Preberi več

Nove rešitve AccurioPrint in AccurioPress


Novo serijo produkcijskih tiskalnikov AccurioPrint C3070L in AccurioPress C3070/C3080 odlikujejo tudi številne možnosti nadgradnje z moduli neposredne dodelave.
Svet se vrti hitreje in hitreje, zahteve strank pa so vse večje. Zakaj le bi bil grafični svet izjema? Naročniki grafičnih storitev zahtevajo čedalje bolj kakovosten, hiter/odziven in cenovno čim bolj ugoden tisk. Da bi lahko tem zahtevam ugodili, morajo tiskarji pogosteje investirati v nove, boljše in hitrejše tiskarske sisteme. V ta namen jih stalno razvija in ponuja tudi Konica Minolta in v tokratnem prispevku aktualnega izida revije Grafičar vam zato s ponosom predstavljamo novo serijo produkcijskih tiskalnikov AccurioPrint C3070L in AccurioPress C3070/C3080.

Preberi več

Fujifilm prevzel Xerox

20180213 fujixerox
Podjetje Xerox prešlo pod japonsko lastništvo in je odslej v celoti vključeno v program podjetja Fujifilm.
Fuji Xerox kot del skupine in specializiran v razvoj kopirnih in digitalnih tiskalniških rešitev se sooča z vse večjimi pritiski brezpapirnega poslovanja. S Celostno vključitvijo Xeroxovega programa v skupino Fujifilm naj bi ukinili kar 10.000 delovnih mest.

Preberi več

Epson: Nov direktni tesktilni tiskalnik

20180131 epson surecolor sc f2100.jpg
Epsonov nov neposredni tekstilni tiskalnik: Surecolor SC-F2100.
Podjetje Epson je javnosti nedavno predstavilo nov direktni tekstilni tiskalnik za direktni tisk na tekstil, to je Epson SureColor SC-F2100, ki v ponudbi odslej nadomešča model SC-F2000. Novost odlikujejo številne izboljšave in nove funkcije, ki zagotavljajo večjo hitrost tiska in prilagodljivost. Po besedah proizvajalca je cenovno dostopnejši širši javnosti, s priloženim programskim orodjem Epson Garment Creator pa enostavno izdelujejo različne predloge za direktni tisk na tekstil.

Preberi več