Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Kodak Prosper Ultra 520 je popolnoma lastni izdelek Kodakovega razvoja zasnovan na upodobitveni tehnologiji neskončnega kapljičnega tiska Ultrastream.
Novi kapljični sistem neskončnega tiska Kodak Prosper Ultra 520 naj bi po navedbah proizvajalca zapolnil problematično vrzel racionalnega tiska opravil manjših naklad vse do optimalnih naklad namenjenih izvedbi z ofsetnim tiskom. Zasnovan je na upodobitveni tehnologiji Ultrastream-Technologie (neskončni kapljični tisk), ki omogoča tisk hitrosti vse do 150 m/min pri ločljivosti 600 x 1800 dpi, kar je ekvivalentno rastru z 80 linijami/cm. Zaradi tega je kakovost izpisov primerljiva ofsetnim odtisom. Nov sistem je na voljo v dveh različicah.

Po skupnem razvoju kapljičnih sistemov za industrijski tisk embalaže (Uteco Sapphire Evo (W)) z italijanskim podjetjem Uteco je novi Kodak Prosper Ultra popolnoma lastna razvojna rešitev Kodaka zasnovana na tehnologiji Ultrastream. Uporablja okolju prijazna in vodno osnovana barvila z nano-delci pigmenta v naboru procesnih barv CMYK, ki zagotavljajo visoko kakovost izpisov z nižjimi materialnimi stroški. Po navedbah proizvajalca zagotavljajo tudi podvojen barvni obseg v primerjavi s SWOP-barvnim obsegom.

Dve različici novega sistema
Po navedbah proizvajalca z novim sistemom Kodak Prosper Ultra lahko tiskamo premazane in nepremazane materiale gramature od 45 do 270 g/m² oziroma odvisno od različice do največ 160 g/m² (P520). Uporaba standardnih ofsetnih papirjev zahteva predhodno obdelavo papirja. Širina izpisa znaša 520 mm, pri čemer je model Prosper Ultra C520 namenjen opravilom večje barvne pokritosti, model Prosper Ultra P520 pa opravilom z manjšo in srednje veliko. Izpisi se po tisku sušijo s posebno IR-enoto, pri čemer je osnovi model zasnovan z eno tovrstno enoto, model P pa z dvema.

Visoko hitrostni kapljični tisk
Pri nazivni hitrosti tiska do 150 m/min po navedbah Kodaka lahko izdelamo 2020 A4-izposov na minuto s postavitvijo dveh vzporednih (2-up). Kodakov inteligentni tiskalniški sistem (Intelligent Print System) in sistem za upravljanje skladja pri tem skrbita za optimalno kakovost in neporočenost izdelkov. Novi kapljični sistem neskončnega tiska je voden s pomočjo osrednjega upravljalnega sistema oziroma uporabniškega vmesnika Kodak 900 Print Manager Digital Frontend, ki je že zasnovan z najnovejšim rastrsko upodobitvenim gonilnikom Adobe APPE-5.

 Kodak Prosper Ultra 520 je namenjen produkciji direktne pošte, komercialnih tiskovin, katalogov, knjig in številnih drugih grafičnih aplikacij. Uradno bo trgu na voljo konec leta ali najkasneje v začetku leta 2021.

Več informacij na www.kodak.com.