Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Horizon je predstavil novost AFC-746F. To je popolnoma avtomatizirana zgibalna linija formata B1 (740 x 1100 mm).


Podnebne razmere so danes glavna tema varovanja podnebja. Možnosti podnebju prijaznega razvoja so različne in nujno potrebne; skupne so jim ekološka ozaveščenost in odgovorna ter gospodarna raba energijskih virov. Uporabnikom to prinaša stroškovno učinkovitejše rešitve oziroma možnost večjega dobička.

Tako torej vsaka tiskarna ne le aktivno skrbi za podnebje, ampak hkrati varčno, gospodarno skrbi za večjo dobičkonosnost.

Tudi Horizon, eden vodilnih proizvajalcev strojne opreme za dodelavo, aktivno razvija tovrstne varčne okoljsko ozaveščene rešitve. Med njimi je zagotovo nov popolnoma avtomatiziran zgibalni stroj AFC-746F. Horizon je pri razvoju tega kombiniranega zgibalnega sistema že od začetka skrbel, da so vsi energetsko odvisni deli stroja varčni.

Poraba le 5,8 kW v popolnem delovanju stroja je senzacionalna; v primerjavi z rešitvami istega razreda porabi od 40 do 45 odstotkov manj energije. To je zagotovljeno s pomočjo tako imenovane servotehnologije in energetsko učinkovitimi upravljalnimi moduli stroja. Tovrstna tehnologija varčuje tudi zaradi servokoncepta, ki ne potrebuje konsistentnega vzdrževanja zračnega tlaka za krmiljenje pnevmatskih pogonov/vzvodov.

Rekordno varčevanje z energijo: že tako majhno porabo energije je moč še dodatno zmanjšati! S pomočjo že obstoječih zračnih in toplotnih sistemov v tiskarni  in s sistemom PIAB je možno stroj izkoriščati še učinkoviteje in porabo zmanjšati tudi na 1,6 kW v popolnem delovanju. Dolgoročno tako znižamo proizvodne stroške in posledično gospodarno povečamo donosnost.

Kakovost rešitve Horizon AFC-746F je potrdil TÜV, certificirana pa je v skladu z zahtevami standarda ISO 14001. Certifikat potrjuje najvišjo raven kakovosti stroja v smislu gospodarne rabe energetskih virov.

Več informacij na www.horizon.co.jp.