Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Za personalizirane potrebe manjših naklad, kot so fotoknjige, je Müller Martini razvil nov stroj za vezavo »Diamant MC digital«. Po potrebi veže lahko tudi en sam kos izvoda.


Müller Martini Diamant MC digital.

Koliko strani bo fotoknjiga imela, definirajo po navadi stranke kar preko spleta. Prav to je za sam proces vezave več kot izziv, saj je debelina knjižnega bloka variabilni parameter.

Müller Martini je prav v ta namen razvil sistem Diamond MC digital, stroj ki je zasnovan tako, da pri istem delavnem formatu vezave, lahko samodejno uravnava oziroma se prilagaja debelini knjižnega bloka (rezanje, zgibanje... ). V kolikor se format spremeni, je potrebno stroj na enostaven način le malce prenastaviti.

Princip delovanja sistema lahko razdelimo na tri dele: vlagalni, lepilni, izlagalni. Torej, ko produkti za obdelavo čakajo na lepljenje, stroj najprej debelinam knjižnih blokov prilagaja vlagalni/vhodni sistem znašanja in prijemačev/vodil, sinhrono se nato prilagodi širina lepljenja, za tem pa še prijemači/vodila izlagalnega dela stroja. Z drugimi besedami stroj stremi k temu, da je časovno učinkovit in v nekem trentuku obdeluje vsaj en produkt.

Za večjo zanesljivost oziroma znašanje ustreznih pol in platnic sistem podpira tudi odčitavanje črtnih kod s polizdelkov/pol, zato je operater stroja lahko zanesljivo prepričan, da je končni produkt ustrezno zadovoljiv.

Sam sistem se upravlja preko zaslona, preko katerega lahko operaterji spremljajo dejansko stanje vsakega produkta v katerikoli stopnji obdelave. Stroj deluje z največjo možno hitrostjo do 2100 takti/uro.

Več informacij na www.mullermartini.com.