Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Gallus Labelmaster ima zdaj krajšo pot tiska.
Švicarski proizvajalec Gallus je nadgradil sistem Labelmaster. Poleg novih funkcij ga odlikuje tudi krajša pot tiskovnega medija skozi sistem. Nov je tudi princip delovanja in boljša dostopnost.

Gallus Labelmaster je odslej krajši sistem, saj so v razvoju nove različici uspeli v eni enoti za navijanje/odvijanja medija integrirati korono, samočistilni sistem, enoto za uravnavanje napetosti  in upravljanja medija. Nova bolj kompaktna, torej za 3,30 metra krajša zasnova predvsem v procesu tiska zagotavlja manj odpadka. To hkrati izboljša tudi ekološki vidik stroja.

Poleg večfunkcionalnosti enote navijanja/odvijanja zvitka in klasičnega ročnega upravljanja je novost tudi možnost upravljanja te preko centralnega upravljanega vmesnika stroja. Novost enote odvijanja je tudi način umeščanja tiskovnega medija v sistem, to namreč poteka s pomočjo uporabe posebnih transportnih vozičkov, kar pomeni, da dejansko nakladanje poteka zunaj sistema, voziček z medijem le zapeljemo v sistem, vgrajeno dvigalo za umeščanje zvitkov medija ni več potrebno. Poleg tega je tovrsten način umeščanja medija popolnoma brezstično.

Standardno je sistem zasnovan tudi z boljšim dostopom do enot koron, posamezni deli so v sistemu pomično po posebnih tračnih vodilih, kar omogoča hitro menjavo in enostavno čiščenje pomembnejših delov stroja.

Več informacij na www.gallus-group.com.