Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Heidelberg je predstavil stroj Speedmaster CX 104 (na sliki prikaz enostavnejše menjave lakirnih valjev).
Podjetje Heidelberger je premierno predstavil nov tiskarski stroj Speedmasterjem CX 104, s katerim želi utrditi svoj položaj v rastočem embalažnem segmentu in zadovoljiti vse večje povpraševanje po prilagodljivih tiskarskih sistemih z različnimi avtomatiziranimi rešitvami in možnostmi v komercialnem segmentu tiska.

Kupci lahko izbirajo med različnimi konfiguracijami opreme stroja, od osnovne nadgradljive do napredne s funkcijami Push-to-Stop, pa tudi med konfiguracijami po meri kupca z do 15 enotami za tisk ali premazovanje. Novi Speedmaster CX 104 ima tudi novo ergonomsko obliko z dobro dostopnostjo za tiskarje pomembnejših delov, s Heidelbergovim vmesnikom UX pa uporabnikom ponuja novo filozofijo upravljanja stroja z uporabo standardnih asistenčnih podsistemov.

Sistem Intellistart 3 zažene in samodejno izvede postopek nastavitve stroja za proizvodni tisk. Samodejno določi vse potrebne nastavitvene postopke za opravila tako, da spremlja stanje stroja in primerja obstoječe nastavitve z nastavitvami naslednjih opravil. Na ta način so nastavitveni časi stroja še krajši.

Intelliguide z barvnimi nadzornimi LED Intelliline diodami na enotah za tisk in premazovanje tiskarju neposredno prikazujejo stanje in ga opozarjajo na potreben ročni poseg. Z novo razvito programsko opremo Intellirun je upravljanje opravil nadgrajeno tudi upoštevajoč nastavitve stroja, pri tem se upošteva tudi različna zaporedja izvedb opravil, kar tiskarju omogoča bolj optimalno izvedbo tiska. Tiskarju sistem glede na situacijo ponuja tudi prednostne informacije, ki mu pomagajo pravočasno sprejemati prave procesne odločitve, da se izogne nepotrebnim izpadom delovanja stroja. Nov stroj v upravljanju ponuja tudi druge asistenčne sisteme, ki temeljijo na umetni inteligenci, to sta na primer Wash Assistant ali Color Assistant Pro.

Nova enota za premazovanje temelji na tehnologiji XL in je bila razvita z bolj optimalno dostopnostjo do pomembnejših delov. Po navedbah ​​Heidelberga je postopek menjave aniloks valjev bolj ergonomičen in za 30 odstotkov hitrejši predvsem na račun manjše teže valja. Z novo zasnovo lakirnega valja je enostavnejša in do 25 odstotkov hitrejša tudi menjava lakirne forme.

Integriran sistem odstranjevanja odvečne barve z neprekinjenim sesanjem še posebej pri velikih hitrostih tiska učinkovito zmanjšuje sproščanje emisij in pojava prašenja barve, kar predvsem zagotavlja dolgoročno nekontaminiranost tiskarskega sistema. Avtomatski sistem za stalno in samodejno mešanje barvila zagotavlja stalno viskoznost UV barve in visoko kakovost tiska. Za nov stroj pa je kot dodatna opcija na voljo tudi poseben čistilni sistem za enostavnejši in hitrejši prehod s konvencionalnih na UV barve in obratno.

Poleg novega stroja Speedmaster CX 104 je Heidelberg predstavil tudi nov Speedmaster CX 92. Tako kot Speedmaster CX 104 ima tudi ta novo ergonomsko zasnovo, na novo zasnovano premazovalno enoto in izboljšano barvno enoto z vlaženjem.

Več informacij na www.heidelberg.com.