Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
AMSTELVEEN, 28. 1. 2009 Canon je zamenjal svoj priljubljeni kompaktni digitalni fotoaparat PowerShot A470 z novim dostopnim modelom z ločljivostjo 10 milijonov točk - PowerShot A480. Preoblikovali so ga tako, da je rokovanje z njim zdaj še bolj intuitivno, poleg tega pa je tudi 25 odstotkov manjši od svojega predhodnika. Na voljo je v srebrni, rdeči, modri in črni barvi[1]. Prilagodljivo kadriranje je poenostavljeno s 3,3-kratnim optičnim zoomom, Canonov procesor DIGIC III pa zagotavlja visoko kakovost slike, izjemno barvno zvestobo ter prinaša tehnologijo prepoznavanja obrazov in zaznavanja gibanja. Zasnovan za enostavno uporabo

Vsak element PowerShota A480 je narejen z enim samim ciljem: enostavnost uporabe. Z novo, poenostavljeno razporeditvijo gumbov - namenski gumbi za zoomiranje, izbiro načina fotografiranja in predvajanje ter izboljšan uporabniški vmesnik - je tako enostaven za uporabo kot za nošnjo. Zaradi kompaktnih mer je PowerShot A480 idealen sopotnik za vsakodnevno rabo in priložnostno fotografiranje.
Zmogljivo tipalo in prilagodljiv zoom
PowerShot A480 ima tipalo z ločljivostjo 10 milijonov točk, ki omogoča slikanje ostrih posnetkov in izdelavo fotografij velikost A3+. To lastnost dopolnjuje še 3,3-kratni optični zoom, ki omogoča natančno kadriranje vsakodnevnih posnetkov.

Canonovo znanje za odlične posnetke

Srce PowerShota A480 je slikovni procesor Canon DIGIC III. Poleg izjemne kakovosti posnetkov - z nizko stopnjo šuma in odlično barvno reprodukcijo - DIGIC III omogoča hitro odzivnost in Canonovo lastno tehnologijo prepoznavanja obrazov. Slednja ponuja možnost, da vsakič izdelamo dober posnetek oseb, saj tehnologija prepoznavanja obrazov zazna do devet obrazov v motivu in ustrezno prilagodi ostrino, osvetlitev, bliskavico in ravnovesje bele barve - za naravno barvo kože.
Da bodo posnetki videti ostri, tehnologija zaznavanja gibanja uporablja spremembe v prizoru za zaznavanje gibanja subjektov in tresljajev. Vrednost ISO nastavi za čim manjšo zamegljenost in maksimalno kakovost slike.

Pripravljen za vse priložnosti

Na voljo je 15 prednastavljenih načinov fotografiranja z najboljšimi nastavitvami za najpogostejše prizore. Tu so tudi nastavitve za fotografiranje otrok in domačih ljubljenčkov, sončnih zahodov in prizorov v prostorih. Prav tako enostavno je snemanje videov s 30 slikami/sekundo, primernih za pošiljanje na splet ali predvajanje prek 2,5-palčnega LCD-zaslona. PowerShot A480 napajajo običajne baterije AA, zato iskanje primerne zamenjave ni nikoli težavno.
»Ne glede na starost uporabnikov jim PowerShot A480 ponuja odlično priložnost za odkrivanje zabavne plati fotografije,« je dejal Mogens Jensen, vodja oddelka Canon Consumer Imaging pri Canonu Europe. »Ta fotoaparat prinaša Canonovo odlično kakovost slik najširšemu krogu uporabnikov.«
Ključne lasnosti:
  • Kompakten in lahek fotoaparat z 10 milijoni točk v štirih barvnih različicah (srebrni, rdeči, modri, črni)1
  • Canonov 3,3-kratni optični zoom
  • Enostavna uporaba, dostopni gumbi, intuitiven uporabniški vmesnik
  • 2,5-palčni zaslon LCD z orodjem Image Inspection za preverjanje ostrine
  • Posnetki ljudi, poenostavljeni s prepoznavanjem obrazov AF/AE/FE/WB in odpravljanjem učinka rdečih oči med slikanjem in pregledovanjem
  • Procesor DIGIC III za visoko kakovost posnetkov
  • Preprečuje zamegljenost s tehnologijo zaznavanja gibanja
  • Tekoči VGA videoposnetki s 30 slikami/sekundo in načinom LP
  • 15 načinov fotografiranja
  • Funkcija Safety FE preprečuje preosvetlitev posnetkov zaradi bliskavice
  • Napajanje z baterijami AA
###
------------------------------------------------------------------------------------------------------

O Canon Consumer Imaging (CCI), Canon Europe

Canon Europe je podružnica podjetja Canon Inc., ustanovljenega na Japonskem leta 1937. CCI je vodilni ponudnik digitalnih izdelkov za dom in pisarno, vključno s fotoaparati, videokamerami, brizgalnimi in laserskimi tiskalniki, večfunkcijskimi napravami, projektorji, optičnimi bralniki in faksirnimi napravami.
Canonova korporativna filozofija se imenuje kyosei ter pomeni koncept življenja in dela za skupno dobro. Kot okoljevarstveno usmerjena družba je Canon partner organizacije WWF.
Več informacij o Canonu Europe je na voljo na naslovu www.canon-europe.com.

O Canon Adria d.o.o.

Canon Adria d.o.o. je podjetje s sedežem v Ljubljani, v lasti Canon CEE (Canon Central and East Europe). Poslanstvo podjetja Canon Adria je zagotavljanje tehnične podpore in trženja za celotno področje Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore, Makedonije, Albanije in Kosova.
Več informacij na www.canon.si.
Za nadaljnje informacije se obrnite na:
Melita Gramc
Canon Adria d.o.o.
Dunajska cesta 128a
1000 Ljubljana
Tel.: +386 (1) 530 87 20
Faks: +386 (1) 530 87 45
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.