Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Xerox se je odločil, da vstopi na trg produkcijskega kapljičnega tiska, ki omogoča ključno tržno grafično nišo z aplikacijami na nizko stroškovne ofsetne papirje.


Sistem »As-yet«.

Prva njihova rešitev na neakrilni osnovi produkcije visoke hitrosti je bila predstavljena na prireditvi Inovacijskih dni Hunkeler. Zanimiv je predvsem zaradi podpore Xeroxovih patentiranih barvil na osnovi smol, ki v sestavu ne vključujejo vode.

»As-yet« tako imenovani novi digitalni kapljični tiskarski sistem za tisk iz zvitka s tehnologijo neakrilnih barvil lahko izpisuje s hitrostjo do 152 m/min.

Po besedah razvojnih inženirjev v Xeroxu je največja prednost omenjene tehnologije prav eliminacija vode, ki omogoča konsistentno barvno reprodukcijo tudi na klasične ofsetne papirje brez pojava presevanja. Trdijo, da gre predvsem za stroškovno, kakovostno in prilagodljivo učinkovito novost personaliziranega tiska.

Pravijo tudi, da so tovrstna barvila bolj ekološka, saj zagotavljajo visoko stopnjo razbarvanja v procesu reciklaže ozirom znatno višjo v primerjavi z barvili na vodni osnovi.

Štiri barvni sistem je na voljo v simplex (enostranski tisk) in duplex (dvostranski tisk) različici s širino izpisa 52 cm.

Več informacij na www.xerox.com.