Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nov na evropskem tržišču je hitri brizgalni modul Hayabusa ameriškega proizvajalca MCS.
Ameriški proizvajalec brizgalnih tiskalniških sistemov MCS (Gaithersburg, Maryland) je na evropskem trgu ponudil svoj nov enobarvni kapljični modul Hayabusa. Ta doseže hitrost izpisa do 305 m/min pri nazivni ločljivosti 600 dpi. Generalni uvoznik za Evropo je podjetje Profi-Tec.

Zaradi odprte arhitekture je mogoče vse tiskalne sisteme MCS kombinirati med seboj. Zato hitri brizgalni modul Hayabusa lahko različno prilagodljivo integriramo tudi v različne obstoječe in nove proizvodne tiskarske linije. V eno tiskalno enoto lahko združimo do 8 kapljičnih modulov Hayabusa, uporabljamo jih lahko tudi mobilno na različnih proizvodnih sistemih. En modul omogoča izpis širine do 432 mm (2x A4), z barvilom pa se dozira iz posod kapacitete 208 litrov.

Kevin Loos, mednarodni prodajni direktor MCS, je povedal, da so nov modul razvijali s številnimi tiskarnami s potrebo po kapljični tiskalniški rešitvi, ki bi zagotavljala nemoten tisk in mobilno uporabo z enostavnim upravljanjem na klik. Poleg podatkov formata PDF in CSV podpira tudi tisk podatkov v formatu IJPDS (Scitex).

Za nov modul je na voljo več različic barvil za tisk na različne medije, tisk posebnih barv, tisk varnostnih oziroma zaščitnih aplikacij in MICR. Po navedbah proizvajalca so tovrstna barvila na vodno osnovi primerna tudi za tisk površinsko premazanih medijev.

Ameriški specialist za razvoj brizgalnih tehnologij MCS je na trgu od leta 1989 in je po izjavah do danes prodal več kot 2000 sistemov v Severni Ameriki in po vsem svetu. 

Več informacij na www.mcspro.com.