Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Fogra in Color Alliance aktivno razvijata standarde za zagotavljanje kakovosti tiska velikega formata. Izdelali so testni paket »Quality Assurance Kit«, katerega del so navodila »Designer's Guide to LFP« in testna forma »CA Testform«.

CA testna forma.

Kaj vse je možno realizirati s tiskom velikega formata, izkušnje in napotki že uveljavljenih ponudnikov tiska velikega formata in še in še, opisuje 50 stranska brošura »Designer's Guide za LFP«. V njej so tudi kratki opisi različnih tehnologij, barvil in materialov za tisk velikega formata, opisi aplikacij vse od reklamnih panojev, tapet, plakatov, umetniških (foto)tiskovin...

CA priročnik opisuje upravljanje datotek za tisk velikega formata. Navedene so predvsem zahteve za kakovostno tovrstno reprodukcijo, kot je optimalna resolucija dokumentov glede na razdaljo opazovanja, ustrezne barvne nastavitve, priporočene vrste datotek...

Paket »Quality Assurance Kit«.

Ali tisk ustreza navedenim zahtevam, lahko uporabniki enostavno preverijo s pomočjo že izdelane testne forme, »CA Testform«. Ta vsebuje elemente za vizualno vrednotenje rastrskih tonov, polnih polj, ločljivosti, detajlov slikovne reprodukcije. Vključuje tudi testni element za vrednotenje poskusnega odtisa po uveljavljenih Fogrinih standardnih za ofsetni odtis. S tako imenovano »testno formo transparentnih objektov« lahko preverite tudi ustreznost procesiranja vaših RIP sistemov.

 
Primerjava rastrsko obdelane testne forme transparentih objektov (levo - ustrezna obdelava, desno neustrezna obdelava).

Paket bo prvič predstavljen na Fespi 2010 v Münchnu, v okviru katere bo podjetje Color Alliance izvajalo teste v živo v okviru različnih tiskovnih materialov in rešitev tiska velike formata.

Več informacij na www.fogra.org ali www.color-alliance.com.
Za več informacij o paketu kliknite tukaj.
Za več informacij o testni formi transparentih objektov kliknite tukaj.


Testni elementi na voljo za brezplačno uporabo: