Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Nova programska oprema CLOUDFLOW Maker za vodenje procesov 3D-tiska.
Hybrid Software, mednarodni ponudnik programskih rešitev za tiskarsko industrijo, je na sejmu Formnext v Frankfurtu (Nemčija) predstavil CLOUDFLOW Maker, rešitev upravljanja procesov industrijskega 3D-tiskanja. Razvita je bila posebej za 3D-tehnologije aditivne proizvodnje, uporabnikom ponuja novo orodje za pripravo in izvedbo aplikacij 3D-tiska.

#hybrid #software #3dtisk #delovnitok #delovnisistem #industrijskitisk

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Novi 3D-tiskalnik Mimaki 3DUJ-2207 omogoča barvno 3D-upodobitev z več kot 10 milijoni odtenkov.
Podjetje Mimaki je trgu nedavno predstavilo nov 3D-tiskalnik na osnovi UV-kapljične tehnologije tiska, to je štiribarvni sistem 3DUJ-2207. Ta po navedbah proizvajalca omogoča natančno barvno 3D-upodobitev s podporo več kot 10 milijonov odtenkov, kot to omogoča njegova predhodna industrijska različica 3DUJ-553. Za razliko od tega je bistveno bolj cenovno dostopen, še dodajajo.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20200401 Mimaki 3DGD 1800
Nov Mimaki-jev 3D-tiskalnik omogoča velikoformatni tisk v 2D- in 3D-načinu.
Mimaki Europe, en vodilnih proizvajalcev kapljičnih tiskalnikov in rezalnih sistemov, je trgu predstavil nov 3D-tiskalni Mimaki 3DGD-1800. Ta je v primerjavi z običajnimi 3D-tiskalniki s klasičnim nanašanjem materiala v slojih in toplotnega spajanja teh ( Fused Filament Fabrication - FFF) trikrat hitrejši. V enem združuje način 2D- in 3D-tiska in zato ponuja idealno rešitev za področje izdelave velikoformatnih oznak in panojev.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190806 original copy
Za vse umetniške slike so bili izdelani 3D-kopije detajlov, katerih velikost je bila določena glede na delovni volumen 3D-tiskalnika.
V okviru trimesečnega Študentskega inovativnega projekta za družbeno korist (ŠIPK), katerega prijaviteljica je bila izr. prof. Tamara Trček Pečak z Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO), smo z ekipo študentov iz Naravoslovnotehniške fakultete (NTF) sodelovali pri zelo zanimivem projektu, pri katerem smo s 3D-tehnologijami izdelali kopije originalov in jih primerjali z ročnimi. Kopije smo izdelali ob pomoči strokovne svetovalke mag. Nade Madžarac, vodje Restavratorskokonservatorskega oddelka Moderne galerije (MG+MSUM) v sklopu partnerske ustanove iz negospodarstva. V aktualnem 4. izidu revije Grafičar ne spreglejte članka Med izvirnikom in kopijo: Kaj vidimo z očmi, kaj »vidimo« s prsti.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190401 Mimaki 3DFF 222
Mimaki 3DFF-222 3D-tiskalnik je odlična nadgradnja izdelave oznak in panojev s 3D-elementi.
Mimaki Europe, en vodilnih proizvajalcev kapljičnih tiskalnikov in digitalnih rezalnikov, je javnosti ponudil nov namizni 3D-tiskalnik Mimaki 3DFF-222. Razvit je bil v sodelovanju s podjetjem Sindoh, priznanim južnokorejskim proizvajalcem 3D-tiskalnikov in večfunkcijskih tiskalnikov. Nov tiskalnik deluje na tehnologiji taljenja polnila, s katerim oblikuje končno podobo predmeta (Fused Filament Fabrication - FFF) in je primeren za dostopno izdelavo šablon in drugih orodij za izdelavo 3D-oznak znotraj podjetij samih.

Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
20190315 Mk 1 Experimental Vader Systems
S prevzemom sistemov Vader podjetje Xerox vstopa na trg 3D tiskanja (na sliki sistem MK1 Experimental Metal 3D Printer).
Proizvajalec digitalnih tiskalnikov Xerox s prevzemom podjetja Vader Systems vstopa na trg aditivne proizvodnje oziroma 3D-tiska. Podjetje Vader Systems namreč proizvaja sisteme za 3D-tisk s tekočimi kovinami. Podjetje iz New Yorka (ZDA) je razvilo magnetni hidrodinamično tehnologijo imenovano Magnet-o-Jet, ki s pomočjo magnetizma pulzno tvori kapljice tekoče kovine, ki jih 3D-tiskalnik brizga skozi keramično šobo.