Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Partnerstvo bo omogočalo strankam lažje integrirati uveljavljeni in zanesljivi tehnologiji tiska, digitalno (Ricoh) in ofsetno (Heidelberg). Obe podjetji si s sodelovanjem prizadevata ponuditi pravo rešitev barvnega tiska manjše naklade in tiska variabilnih podatkov hkrati.


Partnerstvo sta ovekovečiola z rokovanjem Shiro Kondo (Ricoh) in Bernhard Schreier (Heidelberg).

Ricoh Company, Ltd. (Ricoh) in Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) sta napovedala globalno strateško sodelovanje. Prvi korak, ki sta ga obe podjetji dogovorili je, da se v globalen v portfelj vključijo tiskalniški sistemi Ricoh. Ta sporazum bo omogočal podjetju Heidelberg prodati najnovejše barvne tiskalniške sisteme Ricoh, začenši z Ricoh ProTM C901 Graphic Arts Edition - Ricohovim barvnim digitalnim sistemom visoke hitrosti tiska, ki uporablja Ricohov toner PxP™, in ostale, ki bodo na trg prišli za njim. Globalno strateško sodelovanje, ki se bo začelo izvajati z aprilom 2011, vključuje tudi Ricohov servis in podporo. Prve tovrstne storitve bodo ponujene na področju trga Velike Britanije in Nemčije. Do začetka Drupe 2012 pa se bo sodelovanje uveljavilo tudi na preostalih področjih trg sveta.

Z vse večjim uveljavljanjem digitalnega tiska je sedaj čas, da tudi klasični tisk spremeni svoj poslovni model, ponudi marketinške storitve, kot je racionalen barvni tisk manjše naklade in realizacijo tiska v istem dnevu. Ofsetni tisk želi vključiti v svoj portfelj prilagodljivo digitalno rešitev in s tem dopolniti obstoječi tisk uveljavljene visoke kakovosti. Partnerstvo (Ricoh in Heidelberg) bo v osnovi dajalo podporo konvencionalnim tiskarjem in jim omogočalo večjo prilagodljivost svojim strankam z uporabo najnovejših digitalnih tiskalnikov Ricoh. Danes  sodobni tiskarji lahko uporabljajo raznovrstne medije, izbrane barve in posebne nanose za doseg višje grafično oblikovne atraktivnosti konvencionalne tiskovine. Z dopolnitvijo ponudbe z digitalnimi naprednimi  sistemi tiska enega vodilnih ponudnikov, Ricoh, bodo lahko tiskarji ponudili tudi prednosti sodobnega tiska, kot je tisk variabilnih podatkov, hitro izdelavo naročil in stroškovno učinkovito proizvodnjo manjših naklad.

Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition nudi komercialnim tiskarjem visoko kakovost tiska v  digitalnem barvnem tiskarskem okolju.  S produkcijsko hitrostjo izpisa 90 strani na minuto (ppm) je preprosto najhitrejši in najbolj produktiven sistem v tem digitalnem segmentu tiska.  V ta segment so vključeni  sistemi, ki imajo nazivno hitrost tiskanja med 60 ppm in 90 ppm, ter mesečnim obsegom proizvodnje od 80.000 do 300.000 strani formata A4 in več. Ponujajoč visoko kakovost izpisa je Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition idealna rešitev za zadovoljitev zahtev naročil manjših naklad, tisku variabilnih podatkov in hitre izdelave tiska na raznovrstne medije.
Obe podjetji sta zavezani, da zagotovita razširitev v ponudbi, ki daje dolgoročno donosnost in obstoj predvsem strankam. Z globalno pogodbo o distribuciji je napravljen prvi korak strateškega partnerskega sodelovanja med obema družbama. Plan Heidelberga in Ricoha je  vključiti Heidelbergove uveljavljene rešitve upravljanja podatkov Prinect v sodobne napredne sistemske rešitve razvite v skladu z grafičnimi smernicami.

Shiro Kondo, predsednik in CEO, Ricoh Company, Ltd je dejal: »V današnjem času podnebnih sprememb je pomembno, da imajo komercialni tiskarji prava orodja, da so vsestranski in  omogočajo realizacijo manjših in večjih naročil.  Na področju klasičnega tiska in tiska embalaže Heidelberg predstavlja temelj le tega. Partnerstvo kaže njihovo zaupanje v naše digitalne tehnologije in sposobnost Ricoha, da zadosti kakršnimkoli potrebam grafične stroke. Skupaj smo v dobrem položaju, da damo podporo podjetjem, ki želijo razširiti svojo obstoječo opremo in storitve z digitalnimi rešitvami.«

»V Ricohu, vzhajajoči zvezdi produkcijskega digitalnega tiska, smo našli idealnega strateškega partnerja, ki z nami deli vrednote osredotočenosti na kupca, okoljske osveščenosti, inovacij, kakovosti in podpore. Z zaokrožitvijo našega ofsetnega portfelja in integracije Anicolor tehnologije v nove digitalne sisteme tiska, je sedaj našim strankam zagotovljena najboljša kombinacija konvencionalne ofsetne in digitalne produkcije. S koriščenjem obeh tehnologij naši kupci lahko ponudijo tisk variabilnih podatkov, tisk manjših naklad ofsetne kakovosti izpisa v digitalnem načinu produkcije, tisk večjih naklad pa v konvencionalnem ofsetnem načinu produkcije, kar je predvsem stroškovno učinkovito.«, pravi Bernhard Schreier, CEO Heidelberg: »S tem novim partnerstvom bomo ugodili tudi zahtevam naročnikov zahtevnejših hibridnih aplikacij, ki združujejo prednosti konvencionalnih in digitalnih tehnologij tiska.«

Premierno bo Heidelberg predstavil strateško partnerstvo z Ricohom na sejmu digi:media, ki bo potekal od 7. do 9. april 2011 v Düsseldorfu, Nemčija. Obiskovalci bodo lahko videli, kako poteka kombinirana produkcija v živo: od odprtja naloga, spletnega naročanja tiskovin, uporabo delovnega sistema Prinect na Heidelberg Anicolor ofsetnem stroju in Ricoh Pro C901 digitalnem sistemu tiska, uporabo enota dodelave Stahlfolder in Eurobind za vezavo knjig in neposredno naslavljanje.

Več informacij na www.heidelberg.com in www.ricoh.com.