Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Manroland je izdal paket nasvetov za bolj učinkovito produkcijo s stroji serije Roland 700 in papriji lažje gramature. Paket definira tehnične karakteristike za nemoteno delovanje vlagalnika, sam proces vlaganja, upravljanje antistatike, učinkovito vodenje papirja skozi stroj in sam proces izlaganja.


Z upoštevanjem napotkov v paketu tiskarji lahko učinkovitost svoje produkcije zvišajo tudi za do 25 odstotkov. Napotki za povečevanje učinkovitosti se ne nanašajo na povečevanje same povrečne hitrosti tiska, ampak obravnajo pogoje dela predvsem v smislu optimizacije procesa in tem bolj optimalnega vodenja le tega (vlaganje, vodenje materiala, izlag).

V paketu so predstavljeni zaključki testov materialov in samega tiska v smilsu pridobljenih časov za nadaljnjo dodelavo. Vrsta testov je pokazala, da je produkcija najučinkovitejša v primerih tiska na papir gramature 50 do 60 g/m2 pri hitrosti 15.000 odtisov na uro in tudi več, odvisno od vrste papirja. Opisani so tudi dejavniki in karakteristike teh za tem bolj učinkovito in zanesljivo produkcijo: priporočena sobna temperatura delovnega okolja (18-22 ° C), vlažnost zraka (55-60 odstotna), kondicionirana vlažnost skladov papirja (45-55 odstotna), kondicioniranje paprija (posameznih skladov in ne skupaj naloženih) in čas sušenja pred nadaljnjo dodelavo ( 48 ur).
 
Testi so pokazali, da je ob upoštevanju naštetih karakteristik znatno manj zaustavitev stroja, s čimer je produkcijska učinkovitost znatno povečana.

Več informacij na www.manroland.com.