Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
Tisk velikega formata: EFI Fiery XF/Fiery Pro Server, različica 7.3, in programski delovni sistem EFI Fiery Prep-it.
Podjetje Electronics For Imaging (EFI) je predstavilo novo različico uporabniškega vmesnika EFI Fiery XF/Fiery Pro Server v7.3 in delovni sistem EFI Fiery Prep-it za področji tiska oznak in industrijski tisk. Z novostma bodo tiskarji z različno tiskalniško opremo in rezalniki vse naprave upravljali na enem mestu oziroma preko enega centralnega delovnega sistema, delo pa avtomatizirali.

#efi #fiery #prepit

Tiskarne s kapljičnimi sistemi velikoformatnega tiska različnih proizvajalcev bodo po navedbah EFIja odslej s centralnim delovnim sistemom dosegle večjo proizvodno učinkovitost. Programska oprema, Fiery XF 7.3 in EFI Fiery Pro Server, zdaj podpira več kot 180 novih gonilnikov tiskalnikov in rezalnikov različnih proizvajalcev, kot so Agfa, Canon, d.gen, Durst, HP, Mimaki, Mutoh, Roland DG in Teckwin. S tem se je skupno število podprtih naprav povzpelo na 1200. Obstoječi uporabniki omenjene programske opreme že lahko nadgradijo gonilnike novih podprtih naprav.

Prilagodljive možnosti tiska in rezanja
nova programska oprema podpira tudi različne sisteme razreza. Fiery XF 7.3 s pomočjo QR kod omogoča avtomatizirano delo z rezalniki znamk Zünd, Kongsberg PCS, iCut, Euro Systems OptiScout v8 in Matic.

Nova različica programske opreme vključuje tudi različne načine tiska, ki lahko po navedbah EFIja skrajšajo čas rastrske obdelave do 50 odstotkov. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi načini tiska, bolj kakovostnejšim ali pa hitrejšim.

Tiskalnike s široko paleto barvnih kanalov, lahko z novim načinom "Clean Colors", ki zagotavlja intenzivnejše in živahnejše izpise, kar najbolje izkoristijo barvno zmogljivost svojega tiskalnika. Na novo podprt profil ICC PrintWide2020 omogoča večjo nasičenost barv in kontrast ter zagotavlja osupljive izpise ob ohranjanju specifičnih barvnih odtenkov specifikacije G7, nevtralnega sivega ravnovesja in realističnih kožnih odtenkov.

Avtomatizirani delovni postopki rezanja in nadzor rezanja
Nova programska oprema EFI Fiery Prep-it, ki je bila predstavljena novembra letos, naj bi bistveno izboljšala pripravo in izdelavo kontur razreza v tisku velikega formata. Po navedbah družbe EFI sistem Prep-it ponuja različne oblike razreza, na osnovi katerih tudi zagotavlja najbolj optimalno rabo materiala v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami. Avtomatizirani delovni tokovi, obojestranski nadzor kontur, napredno urejanje kontur razreza in drugo bistveno pospeši produkcijo od tiska do izreza, navajajo v EFIju. S kombinirano rabo reštev Fiery Prep-it in Fiery XF je mogoča ekskluzivna integracija Fiery XF z delovnim sistemom Fiery Prep-it in podpora več kot 1.300 sistemom za razrez.

Prilagojeno trgu
Fiery XF 7.3 je na voljo v dveh različicah, ki sta posebej zasnovani za potrebe strank, ki se ukvarjajo s poskusnim tiskom ali dejansko proizvodnim tiskom. Nadgradnja je v primeru rasti poslovanja vedno možna, enako velja za opcijo nadgradnje s funkcijo barvnega upravljanja Fiery Colour Profiler.

Najnovejša različica programske opreme Fiery XF je zdaj na voljo vsem uporabnikom z veljavno pogodbo EFI SMSA (Software Maintenance & Support Agreement) ali EFI Enhanced Service Program. Uporabniki lahko programsko opremo Fiery Prep-it kupijo pri družbi EFI ali pri pooblaščenih prodajalcih rešitev EFI Fiery.

Več informacij na www.efi.com.