Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn
SAi Flexi 21 v enem združuje rastrsko procesne RIP funkcije in funkcije oblikovanja s podporo tiska v več slojih.
Podjetje SAi je nedavno ponudilo novo različico programske rešitve Flexi 21, ki je namenjena področju izdelave oznak in označb. Osnova je 64-bitni rastrsko procesni sistem, ki je zmožen obdelave najzahtevnejših predlog za tisk tovrstnih aplikacij. Nova rešitev omogoča enostavno uporabo in izvedbo aplikacij oznak in označb tako strokovnjakom, kot začetnikom na tem področju tiska, pri čemer je zagotovljena visoka produkcijska učinkovitost.

SAi Flexi 21 v enem združuje rastrsko procesne RIP funkcije in funkcije oblikovanja s podporo tiska v več slojih, tudi uporabo pokrivnega belega predpremaza in naknadnega zaščitnega premaza. Digitalno predlogo za oba sloja lahko ustvarite enostavno v samem programskem okolju tik pred tiskom. Kako se bodo barve izpisovale uporabniki nadzirajo preko vmesnika Flexi Design ali funkcij rastrsko procesnega orodja Flexi RIP Production Manager. Pred tiskom lahko uporabniki uporabijo tud funkcijo predogleda, s čimer že v naprej lahko predvidijo tiskovne rezultate in ustreznost priprave predloge na tisk.

Flexi 21 omogoča tudi variabilni tisk
Uproabniki v predlogah lahko odslej enostavno variabilno izpisujejo določene dele predloge za tisk, torej dele besedila ali določene slike. Sistem deluje na osnovi izvorne predloge, na kateri določimo spremenljive elemente in bazo teh, s čimer je zagotovljena visoka stopnja učinkovitosti obdelave in nenazadnje tiska variabilnih podatkov. Variabilne elementi so lahko rastrirane datoteke, prosojne PNG slike, večina formatov EPS in PDF podatkov, besedilne datoteke, črtne in druge kode ter definicije za barillovo pisavo.

Nova različica Flexi 21 omogoča različne načine dela: oblikovanje, tisk, tisk in razrez, direktni tisk na vinil ... V ta namen ponuja številne funkcije, kot so:
  • JIG predloge – te uporabnikom omogočajo oblikovanje in arhiviranje podatkov v obliki JIG, ki se kot taka natančno prilega na razporeditev oziroma postavitev predmetov pripravljenih na izpisni mizi za potisk, denimo potisk telefonskih ohišij.
  • napredno izpisovanje med rastrskim procesiranjem – uporabnikom ni več potrebno čakati, da se rastrsko obdela celotna predloga za tisk, kar zagotavlja hitrejše čase izvedbe opravil.
  • Poljubna imena in barve kontur za razrez – uporabniki odslej lahko linije razreza v predlogah za tisk poljubno imenujejo in barvno definirajo, kar poenostavlja proces razreza
  • Podpora podatkovnih slojev Adobe Illustrator – večslojne predloge aplikacije Adobe Illustrator ali PDF predlog lahko razdelimo v več opravil, ki jih potem lahko različno obdelamo s posebnimi barvami, tudi pokrivno belo barvo ali zaščitnim premazom.
  • Poljubni barvni niz – število in profil barv je prilagodljivo v skladu s podporo različnih barv vašega tiskalnika
  • G7 certifikacija – nova različica samodejno zazna in prilagaja sivo ravnovesje izpisov z upravljanjem linearizacije izpisa v skladu z zahteva barvne specifikacije G7.

Več informacij na www.thinksai.com.