Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Urejanje posameznih korakov z vmesnikom Quick-Fix-Engine Callasovega orodja PDF Toolbox 12.
Callas Software je objavil novo različico 12 orodja PDF Toolbox, rešitve za preverjanje in urejanje PDF-predlog. Najpomembnejša novost orodja je vmesnik Quick-Fix-Engine za hitro nastavitev urejanja obsežnejših PDF- datotek, posebnost je tudi barvna primerjava z možnostjo barvnega urejanja PDF-datotek. Nova različica že podpira aktualno nadgradnjo macOS Big-Sur.

QuickFix
Od različice 11 dalje je del orodja tudi vmesnik za hitro preverjanje in urejanje PDF-datotek. Z njim lahko uporabniki hitro in enostavno urejajo tudi obsežnejše predloge za tisk. Orodje Quick Fix Engine omogoča hitro korekcijo izvlečkov posebnih barv, izhodnih barvnih profilov, definicij okvirjev porezave, dodatkov za porezavo in same strani, nenazadnje omogoča tudi odstranjevanje in dodajanje PDF-strani v samo predlogo. Po navedbah proizvajalca je gonilnik urejanja izjemno hiter, skorajda je hitrost neodvisna od obsega PDF-predloge.

Akcije
Akcije oziroma izvedbeni ukazi urejanja so del orodja PDF Toolbox že leta. Akcije enostavno dodajamo oziroma upravljamo s pomočjo posebnega akcijskega namizja (Switchboard), same aktivne ukaze pa odslej lahko sledimo znotraj posebnega seznama aktivnih korektur. Ta seznam odslej urejamo z novim urejevalnikom, ki uporabnikom omogoča urejanje naprednih parametrov akcijskih ukazov. Ti namreč uporabnikom niso na voljo na omenjenem akcijskem namizju. Akcije lahko upravljamo tudi s pomočjo spremenljivk, ki zagotavljajo bolj samodejno prilagodljivo in še bolj učinkovito obdelavo PDF-predlog.

Izboljšano upravljanje barv
Nove barvne funkcije so integrirane v samo orodje PDF Toolbox 12. Po navedbah proizvajalca vključujejo možnost ustvarjanja novih posebnih barv, upoštevajoč lastnosti barvne pokritosti obstoječih elementov PDF-predloge. To je na primer koristno v procesih tiska na prosojne medije, kjer je predlogam potrebo definirati predtiskani izvleček bele pokrivne barve. Poleg tega PDF Toolbox 12 omogoča preverjanje najmanjše in največje skupne pokritosti izvlečkov, kar je posebej dobrodošlo v pripravi predlog za fleksotisk. Pri tem je potrebno tudi preveriti barvna odstopanja novih barvnih definicij s pomočjo algoritmov DeltaE. Zaznane razlike so lahko prikazane tudi vizualno na sami predlogi za tisk.

OCR
V orodju PDF Toolbox 12 je integriran prepoznavni mehanizem OCR »Tesseract«, ki omogoča popolnoma samostojno prepoznavo besedila PDF-predlog in ustvarjanje novih PDF-predlog s polno možnostjo iskanja po besedilu. Pri ustvarjanju teh so podprti različni standardi zapisa, kot sta med drugim PDF/A in PDF/UA. Mehanizem OCR standardno podpira nemščino in angleščino.

JavaScript
Po navedbah Callasa orodje PDF Toolbox 12 povečuje prilagodljivost popravkov PDF-predlog z uporabo JavaScript-a. Ta se odslej v akcijah obdelave lahko uporablja dinamično za izvedbo enega ali več popravkov. Uporaba omenjenih skript je še posebej cenjena v delovnih tokovih z višjo stopnjo avtomatizacije, pri čemer mora orodje samodejno spremenljivo reagirati na vhodne PDF-datoteke oziroma njihove metapodatke.

So pa v novem orodju še marsikatere druge lastnosti, ki ga odlikujejo, med njimi so denimo:
  • Nov način obrezovanja, posebej namenjen tisku velikega formata, naj bi omogočil, da se vsebina "raztegne" čez rob obrezovanja.
  • Novi akcijski koraki za primerjavo datotek, izvajanje hitrih popravkov in združevanje datotek PDF.
  • Podpora ISO-standardov PDF/X-6, PDF/A-4 in PDF/VT-3.
  • Izboljšano prepoznavanje 1-D in 2-D črtnih kod.
  • Nova funkcija "Export for oder versions" za izvoz predlog urejanja in popravkov za starejše različice orodja.
  • Izboljšave kontekstualnega preverjanja (Preflight Sifter).
  • Uporabniški vmesnik je prilagodljiv uporabniku v celotnem orodju PDF Toolbox.
  • Močnejša pretvorba črnih elementov v bogate črne izvlečke (še posebej primeno v tisku aplikacij velikega formata).
  • Ustvarjanje metapodatkov kot del PDF-dokumenta (krajše DPart).
  • Brezplačna orodja, ki jih lahko uporabljate tudi brez aktivacije izdelka.
  • Izboljšana vizualizacija okvirjev geometrije strani in merskih enot namizja orodja PDF Toolbox.
  • Priročnejša podpora sistema PDF Toolbox Server v strežniku licenc.
  • Izboljšana korekcija imen posebnih barv.


Več informacij na www.callassoftware.com.