Posreduj na FacebookPosreduj na TwitterPosreduj na LinkedIn

Nova rešitev za skladnost posebnih barv po barvnem podatkovnem standardu CxF zagotavlja višjo stopnjo učinkovitosti.
SCREEN Graphic Solutions in CGS ORIS sta razvila novo tehnologijo, ki prihrani čas in zagotavlja, boljše tiskovne rezultate v upodobitvi posebnih barvnih odtenkov. Razvita je bila tudi v skladu s potrebami po neodvisnih rešitvah za upravljanje barv. Nova rešitev se imenuje CGS ORIS CxF Toolbox.

V tisku etiket in embalaže se posebne barve pogosto uporabljajo za natančno reprodukcijo zaščitnih barv blagovnih znamk. CxF je pri tem več kot desetletje dodobra uveljavljen format izmenjave in opisa barvnih podatkov. Za razliko od običajnih profilov ICC, podatki CxF vključujejo spektralne informacije o posebni barvi z njenimi odtenki in lastnostmi transmisije svetlobe. To omogoča natančnejše izračune v upravljanju barv in optimalno osnovo za natančno reprodukcijo barve kadarkoli in kjerkoli. Izdelava podatkov CxF je zelo dolgotrajen postopek, saj zahteva izvedbo tiska barve, vrednotenje merskih polj za vse pogoje tiska in nastavitev ciljnih vrednosti.

Z vse večjo uporabo različnih digitalnih tiskarskih tehnologij so se pogoji tiska namnožili. Prav to dejstvo je privedlo do potrebe po neodvisnih rešitvah za upravljanje barv, ki lahko zagotavljajo dosledno reprodukcijo barv - tudi pri prehodu s fleksotiskarske tehnike tiska na poljubno digitalno in obratno ali katero koli drugo tehniko.

Novo orodje CGS ORIS CxF Toolbox z uporabo lastnega algoritma lahko predvidi odtenke iz omejenih kolorimetričnih podatkov, kar omogoča samodejno ustvarjanje popolnih podatkov CxF, kar prihrani veliko časa in poveča učinkovitost v barvnem upravljanju.

Nova tehnologija orodja CGS ORIS CxF Toolbox se uporablja za zajemanje, shranjevanje in urejanje podatkov CxF na hiter, zanesljiv in varen način. Nastavitev je enostavna, uporabnik mora le nastaviti izhodne barvne merske tablice in želene pogoje tiska, meritve vrednotenja tablice pa potem vnesti v orodje za izdelavo podatkov CxF. Nato orodje samodejno ustvari podatke CxF določenih posebnih barv ali celotne barvne knjižnice, te podatke potem zlahka priložimo datotekam PDF, ki jih potem tiskarji lahko uporabijo za sam tisk.

CxF Toolbox je povezljiv tudi sistemom v oblaku CGS ORIS Color Cloud, ki omogoča posredovanje barvnih podatkov celotni dobavni verigi za dosledno produkcijo. Omogoča tudi doslednost in dostop do posodobljenih ažuriranih tovrstnih podatkov kadarkoli in od koderkoli. Preko sistema v oblaku lahko novo orodje povežemo tudi z drugimi rešitvami CGS Oris, kot so Press Matcher, X Gamut itd.

Na novo razviti UV-kapljični sistem produkcijskega tiska etiket Truepress Jet L350UV SAI podpira obdelavo datoteke PDF z integriranimi podatki CxF z do 6-barvnimi kanali CMYK + OB (funkcija bo na voljo v začetku leta 2021). V kombinaciji z večbarvno tehnologijo CGS ORIS orodje X Gamut kapljičnim rešitvam znamke Screen omogoča reprodukcijo posebnih barv tudi z osnovnim fiksnim CMYK naborom barv in načinom tiska razširjenega barvnega obsega.

Več informacij na www.cgs-oris.com.